11. avgust 2022.11. avg 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

POŽAR U FABRICI “VALY” U LOZNICI

Loznički i šabački vatrogasci na zadatku

Na krovu fabrike za proizvodnju čarapa “Valy” (Golden Lady) u Loznici, u ponedeljak 08.08. oko 21.00 čas izbio je požar. Vatra, koja je gutala deo krovne konstrukcije po stizanju vatrogasnih ekipa je vrlo brzo stavljena pod kontrolu, a zatim i ugašena. Vatrogasci-spasioci su zajedno sa radnicima kompanije uspeli da, za nešto više od sat vremena lokalizuju požar, ali su dežurali i tokom cele noći, kako ne bi došlo do novog rasplamsavanja.

Pored vatrogasne jedinice iz Loznice, koja je na mesto događaja izašla sa pet vozila i 16 vatrogasaca, u pomoć je priteklo i pet vatrogasaca iz Šapca sa tri vozila, među kojima je bio i vatrogasni kamion sa automehaničkim lestvama za intervencije na velikim visinama.

Proizvodni pogon koji je goreo je površine oko 400 metara kvadratnih, a vatra je zahvatila oko 50 kvadrata krovne konstrukcije. Pričinjena je materijalna šteta, ali na sreću nije bilo povređenih.
Kako nezvanično saznajemo, ovo je bila jedna od težih i ozbiljnijih intervencija koju su vatrogasci u Loznici imali u poslednje vreme uzimajući u obzir kapacitete navedene kompanije koja se prostire na oko 70.000 kvadrata.

Rame uz rame sa svojim kolegama bila je i jedna žena – vatrogasac spasilac vantrogasno spasilačkog voda u Loznici, Ljiljana Zarić. Ona je ujedno i jedina žena zaposlena kao vatrogasac spasilac u Lozničkoj jedinici.

Foto: "Glas Podrinja"


Iako je i do sada ova hrabra Lozničanka redovno išla na manje intervencije, sada je stala u “prve borbene redove”. Ljiljana koja živi u blizini fabrike, čim je čula poznat zvuk sirene vatrogasnih vozila, shvatila da je u pitanju ozbiljan požar i (iako se nija nalazila u smeni) pozvala komandira voda i pitala da li ima potrebe da izađe na intervenciju i da li može nešto da pomogne. Dobila je saglasnost da se aktivira i prema uputstvima zameni vozača i rukovodi delom posla iz vozila, što je nešto lakši zadatak pošto je u pitanju žena.

Međutim, kako se ispostavilo da je situacija jako teška i da se radi o požaru na ozbiljnom privrednom subjektu po dolasku na lice mesta Ljiljana se priključila kolegama iz Loznice i Šapca i sa vatrom se borila sve dok i poslednji tračak žara nije ugašen.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa