15. decembar 2011.15. dec 2011.
OBELEŽEN DAN OPŠTINE VLADIMIRCI

GODINA BERIĆETA

Dan kada su 11. decembra 2011. godine dobili status varošice, obeležen željom lokalne samouprave danom opštine, sa željom da se izbegne politički predznak. U prisustvu načelnika Mačvanskog okruga Svetomora Vešića i opština Koceljeva i Bogatić svečanu sednicu je otvorio predsednik SO Milenko Arsić a predsednik Vladica Marković podsetio na obećanja i ispunjeno u periodu između dve svetkovine.
- Protekla godina donela nam je početak radova na sportsko rekreativnom plivačkom centru, kilometrima puteva i brojnim novinama, koji godinu čine berićetnom. Ovom prilikom svim žiteljima čestitam ovaj datum i želim da nam i naredna godina bude berićetna poput ove, zadovoljan je bio Marković.
U svečanom delu podeljena su priznanja najboljima, fabrici “PRODžETI“ koja zapošljava 400 radnika, rudniku “TOP KALS“ iz Jazovnika i profesoru Marku Todoroviću koji je rođen u Trbušcu. Nagrađeni su i najbolji učenici Milan Milovanović OŠ “Žika Popović“, Kristina Arnautović OŠ “Jovan Cvijić“ i Nemanja Krstić iz Posavotamnavske srednje škole.
- Ovo priznanje će mi značiti mnogo, a želja mi je da se po završetku školovanja vratim u Vladimirce, i znanje prenesem na mlađe generacije, govorio je Milan Milovanović.
U ime nagrađenih obratio se i profesor Todorović, koji je izrazio želju da ovi prostori postanu na svetskoj karti značajna mesta, poput njegovog Trbušca što je u jednoj poseti Brazilu ustvrdio.
Uz prigodan kulturno umetnički program, završena je proteklog ponedeljka ova skromna svečanost primerena vremenu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa