11. avgust 2022.11. avg 2022.
Kapiten: M. Adamović (foto: Z. D.)

Kapiten: M. Adamović (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Pobeda koja je neophodna

Slab nastup u Užicu. Radnički prilika za popravni. Pripremni meč nije reper. Novi Beograd sastavio iskusan sastav za sezonu u kojoj cilja opstanak
Posle prvog meča u kome je Mačva odigrala dobro protiv izuzetnog rivala, u Užicu nije uspela da zadrži taj nivo igre i poražena je napustila stadion kraj Đetinje, pretrpevši posle mnogo vremena poraz od starog rivala Slobode. Sve planove je srušio jak start domaćina i vođstvo od 2:0 posle 14 minuta. Ubrzo je uspostavljena ravnoteža, ali prekasno, uz svakako više dobrih prilika za Užičane.

Đetinja nije prijala Šapčanima, te je vreme da sada „preplivaju“ Dunav i prvu pobedu u sezoni ostvare protiv ekipe koja je nekada nosila nadimak „majstori sa Dunava“. U goste za vikend dolazi Radnički sa Novog Beograda. Bili su već gosti u Šapcu pre nepuna dva meseca u priproemnom duelu. Mačva je slavila, ali se taj meč ne može uzeti kao reper. Novobeograđani su počeli očekivanim porazom u Milanovcu, ali su u drugom kolu pobedili mitrovačkog imenjaka i u Šabac dolaze optimistično. Tokom leta su odabrali igrači sa drugoligaškim iskustvom, sačuvavši gotovo ceo tim iz prethodne sezone. Strelac prvog gola po povratku među drugoligaše bio je Stoisavljević. Primarni cilj je opstanak.

Sloboda (U) – Mačva 2:1 (2:0)
Užice. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: Aleksandar Lukić (Valjevo); pomoćnici: Tubić (Kragujevac) i Čotrić (Loznica). Strelci: E. Glišović u 9. i Šušnjar u 14. minutu za Slobodu; Pejović u 90+4 za Mačvu. Žuti kartoni: Ristić (Sloboda) i Ristivojević (Mačva).
MAČVA: Samurović, Jevtić, Pešić, Ristivojević (Vuk Marković), Popović (Arnautović), Belić (Pejović), Vraštanović, Marjanović, Adamović, Radunović (Trimanović), Mijailović (Arambašić).


Pre starta sezone govorilo se o mogućnosti da Radnički odustane od Prve lige zbog nedostatka sredstava, međutim sve je ostalo na glasinama, izgrađen je sasvim solidan tim.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa