18. avgust 2022.18. avg 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Kancelarija za mlade obeležila Međunarodni dan mladih

Mladi su najvažniji resurs društva

Kako je istakla Mirjana Janjić, za godinu i po dana koliko je koordinatorka Kancelarije, veliki broj mladih uzeo je učešće u brojnim aktivnostima i programima koje su realizovali
Međunarodni dan mladih, 12. avgust, obeležen je u petak uz bogat muzičko- kulturni program u Velikoj sali Kulturnog centra. Otvorilo ga je Kulturno- umetničko društvo „Abrašević“ uz pratnju Narodnog orkestra i solistkinja, a organizator, Kancelarija za mlade grada Šapca, drugu godinu zaredom doprinela je obeležavanju tog značajnog datuma.

Nastupio je i Plesni studio „Flex“, a u muzičkom delu predstavili su se i mladi instrumentalisti na harmonici i gitari. Volonteri Kancelarije su govorili stihove i čitali odabrane misli.
Kako je istakla Mirjana Janjić, za godinu i po dana koliko je koordinatorka Kancelarije, veliki broj mladih uzeo je učešće u brojnim aktivnostima i programima koje su realizovali.

-Otvoreni smo za saradnju sa svima i podržavamo aktivnosti koje će doprineti duhovnom razvoju i edukaciji mladih. Smatramo da su mladi najvažniji resurs društva i da u njih treba ulagati. Osim aktivnosti koje realizujemo kroz projekte, usmereni smo na poeziju, glumu, animaciju, građansku participaciju, medijsku pismenost. Edukatori rade na programima, iznova dolaze mladi i zato mi je puno srce kada vidim salu ispunjenu do poslednjeg mesta. Otvoreni smo za sve mlade, udruženja, građane, a neretko imamo goste koji nisu naša ciljna grupa, ali su zainteresovani da se upoznaju sa našim programima i da podele sa nama pozitivnu energiju- istakla je Janjićeva.

Foto: "Glas Podrinja"


Letnje školice se po tradiciji održavaju u ovom periodu i okupljaju zainteresovane koji mogu da steknu nova znanja i veštine. U toku je radionica izrade unikatnog nakita edukatora Ane Dakić u saradnji sa Udruženjem „Kiša“ , kao i škola crtanja mladog umetnika iz Kragujevca Davida Živanovića.

Prvi put, organizuje se i snimanje „Iz mog ugla“ u saradnji sa Udruženjem „Argan“ za Jutjub kanal. Posebno su ponosni na projekat sufinansiran u iznosu od 330 hiljada dinara, mural na zidu Ekonomske škole „Znanje je ključ uspeha“. U planu je Dan dečje kulture u septembru, radionica za izradu sapuna i prirodnih preparata za negu kose i tela „Zdravi i čisti“, kao i projekat „Pravo na život“, za koji je izdvojeno blizu pola miliona dinara, a odnosi se na zbrinjavanje napuštenih životinja.

U znak dobre saradnje, u okviru proslave Međunarodnog dana mladih, dodeljene su i zahvalnice i nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama.
D.D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa