15. decembar 2011.15. dec 2011.
SKUPŠTINA OPŠTINE LjUBOVIJA

USVOJEN BUDžET ZA 2012. GODINU

Budžet opštine Ljubovija za sledeću godinu iznosi 345 miliona dinara. Zbog izmena u načinu finansiranja lokalnih samouprava budžetska sredstva uvećana za oko 25 procenata. Kao prioritet izdvojena izgradnja infrastrukture i ulaganja u razvoj poljoprivrede
Prošlog ponedeljka održana je 20. redovna sednica Skupštine opštine Ljubovija. Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je izglasavanje opštinskog budžeta za sledeću godinu.
- Budžet opštine Ljubovija i za 2012. godinu iznosi 345 miliona dinara. Iako je opozicija smatrala nerealnim, posebno u odnosu na kurs evra, budžet je u odnosu na prethodne godine, u skladu sa izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava veći za nekih 25 procenata, istakao je odbornik SPS Duško Marković.
Prilikom raspodele sredstava posebno se vodilo računa o troškovima potrebnim za obrazovanje i vaspitanje, radu javnih preduzeća, kao i ulaganjima u poljoprivredu.
- Prioritet za sledeću godinu nam je podsticaj poljoprivredne proizvodnje. U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, planiramo nabavku 250 priplodnih rasnih junica. Izvršen je izbor u postupku javne nabavke i očekujemo da će realizacija tog programa biti završena u aprilu mesecu te godine. Dakle, budžetom je planirana stavka koja će omogućiti transfer sredstava od Ministarstva poljoprivrede za plaćanje tih grla. Jer prema predviđenom programu, u ovom slučaju, resorno ministarstvo snosi 80 procenata troškova a lokalna samouprava dvadeset, kaže Marković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa