18. avgust 2022.18. avg 2022.
Rok za prijave 29. avgust
Konkurs za dodelu sredstava za nabavku nove opreme za navodnjavanje u 2022. godini

Rok za prijave 29. avgust

Prijave na konkurs se podnose zaključno sa 29.08.2022. godine. Konkursna dokumentacija dostavlja se na adresu:
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
-Uprava za poljoprivredno zemljište, ul. Nemanjina 22-26, 11000 Beograd
Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za poljoprivredno zemljište objavila je Konkurs za raspodelu sredstava za izvođenje radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2022. godini.

Jedana od najbitnijih investicionih ulaganja za poljoprivredne proizvođače je nabavka nove opreme za
navodnjavanje. Fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva može da ostvari pravo na sredstva za nabavku nove opreme za navodnjavanje, i to za opremu nabavljenu u 2022. godini, ako je upisana u Registar u aktivnom statusu i ako je upisao u Registar parcele na kojima se postavlja oprema za navodnjavanje.

Fizičko lice - nosilac poljoprivrednog gazdinstva može da ostvari pravo na sredstva za nabavku nove opreme za navodnjavanje ako za svu nabavljenu opremu podnese jednu prijavu, s tim da vrednost nabavljene opreme po prijavi iznosi minimalno 40.000 dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost.

Procentualno učešće sredstava za fizičko lice – nosioca pljoprivrednog gazdinstva za nabavku nove opreme za navodnjavanje je 60 % od vrednosti investicije bez PDV-a, a maksimalni iznos sredstava po korisniku koji može biti odobren po podnetoj prijavi iznosi 3.000.000 dinara.
Prihvatljiva investiciona ulaganja za nabavku nove opreme za navodnjavanje predstavlja nabavka nove opreme za navodnjavanje, i to:
- pumpe, agregata za pumpu (na dizel, benzinski i elektropogon) maksimalne snage motora 10 kw, frekventnog regulatora, komandnog ormana za pokretanje pumpe i zaštitu od rada na suvom, fertigatora, fertigacione pumpe, manometra, filtera, okitena (dovodnih cevi), razvodnih cevi, dripova/laterala, kapaljki, rasprskivača (sprinklera), tifona, tifona sa kišnom rampom, kišne rampe, kišnog krila, vodenog topa/topa za navodnjavanje, centar pivota, rezervoara i cisterne u funkciji obezbeđivanja vode za navodnjavanje,
- za potrebe izgradnje bunara: bunarska cev, filterska bunarska cev.

Podnosilac prijave na konkurs obavezno podnosi:
1. Popunjen i potpisan obrazac prijave;
2. Račun za predmetno investiciono ulaganje izdat u 2022. godini;
3. Otpremnicu potpisanu od strane podnosioca prijave;
4. Garantni list za nabavku opreme za koju je utvrđena obaveza izdavanja garantnog lista, odnosno izjavu prodavca da oprema ne podleže garanciji;
5. Dokaz o plaćanju investicionog ulaganja i to: potvrdu o izvršenom nalogu za prenos ili izvod koji je overen od strane poslovne banke, ili fiskalni isečak kod gotovinskog plaćanja;
6. Potvrdu nadležnog organa jedinice lokalne samouprave prema sedištu podnosioca prijave, da za nabavku opreme za navodnjavanje ne koristi podsticaje po nekom drugom osnovu.
Prijave na konkurs se podnose zaključno sa 29.08.2022. godine.

Konkursna dokumentacija dostavlja se na adresu:
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
-Uprava za poljoprivredno zemljište
ul. Nemanjina 22-26, 11000 Beograd
sa naznakom: Za KONKURS ZA RASPODELU SREDSTAVA ZA IZVOĐENjE RADOVA NA ZAŠTITI, UREĐENjU I KORIŠĆENjU POLjOPRIVREDNOG ZEMLjIŠTA U 2022. GODINI – (nabavka nove opreme za navodnjavanje).
Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 015/ 301 – 820.
PSSS Šabac, dr Zoran Beljić

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa