18. avgust 2022.18. avg 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Trio Sveti nastupio u Šapcu

Energija koja privlači

Tradicija duga četiri godine. Kombinacija starih i novih numera. Energija koja umetnike dovodi u Šabac. Najavala Festivala krajem oktobra
Trio vrhunskih muzičara, Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Trijić nastupili su u bašti “Steline” okupljeni u Trio Sveti svojevrsni bend koji četvrti put svira za Šapčane. Međunarodno priznati umetnici, u „dvotrećinskoj“ većini život grade van granica Srbije, tokom leta borave u zemlji rođenja i promovišu džez muziku na letnjoj turneji čija je redovna stanica Šabac.

-Hvala svim sjajnim ljudima i već našim redovnim posetiocima, a posebno mi je drago što uvek vidimo neka nova lica i mlade slušaoce. Hvala Draganu Petroviću Siru na entuzijazmu i želji koja stvara pozitivnu energiju i mi je svaki put osećamo. Atmosfera u Šapcu nam ne dozvoljava da zaobiđemo ovaj grad i uveren sam da će nam dok sviramo, Šabac biti draga tačka okupljanja – rekao je Marko Đorđević, bubnjar obraćajući se nekoliko stotina prisutnih u bašti šabačkog kafe restorana.

Već po tradiciji “Trio Sveti” se predstavio novim numerama, ali i retrospektivom ranijih ostvarenja iz dugih, bogatih solo karijera.

Koncert u avgustu je obeležje leta, ali i svojevrsna najava Internacionalnog bluz i džez festivala krajem oktobra u Šapcu koji baštini tradiciju dužu od dve decenije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa