18. avgust 2022.18. avg 2022.
Foto: Fondacija Divac

Foto: Fondacija Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac poziva srednjoškolce da se prijave na konkurs za dodelu učeničkih stipendija

Prijava za srednjoškole iz Srbije do 26. avgusta

Prijave se podnose na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, Ilije Garašanina 53 a, 11 000 Beograd sa naznakom „Za učeničke stipendije“
Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa donatorima iz dijaspore, kompanijama u Srbiji i pojedincima, nastavlja sa finansijskom podrškom učenicima srednjih škola u Srbiji.

Stipendije se dodeljuju učenicima sa odličnim uspehom koji u 2022. godini upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole, dok se prednost daje kandidatima iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene, jednoroditeljske, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i drugi.

Od 2017. godine Fondacija je dodelila preko 500 stipendija mladima, u iznosu od po 10.000 dinara mesečno, sa željom da im se omoguće bolji uslovi za odrastanje i školovanje. Svi stipendisti su i volonteri koji pomažu svojoj zajednici u različitim humanitarnim organizacijama, pomažući starijim i siromašnijim sugrađanima ili svojim vršnjacima u učenju.

„Stipendija mi je davala podsticaj i motivaciju da napredujem i pomagala da ostvarim svoje snove. Koristila sam je kao džeparac za učenička takmičenja u inostranstvu i svakodnevnim sitnicama kojima nisam želela da opterećujem svoju porodicu. Takođe mi je pomogla oko priprema za prijemni ispit i da ostvarim jednu od svojih najvećih želja, a to je da upišem fakultet, što sam i uspela. Od oktobra sam redovna studentkinja Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu“, izjavila je stipendistkinja Nikolina Glišić iz Mladenovca.

Od 2017. godine Fondacija je dodelila preko 500 stipendija mladima, u iznosu od po 10.000 dinara mesečno, sa željom da im se omoguće bolji uslovi za odrastanje i školovanje.


Srednjoškolci mogu da se prijave na konkurs za dodelu stipendija do petka 26. avgusta 2022. godine, a sve informacije o uslovima konkursa mogu pročitati na sajtu Fondacije.

Svake godine na konkurs pristigne veći broj prijava od dostupnih stipendija, što govori o tome da je postoji veliki broj dece koji zaslužuju našu podršku, zbog čega pozivamo sve kompanije, pojedince i druge zainteresovane da nam se pridruže u osnaživanju mladih i doniraju za program Divac stipendija. O načinu doniranja mogu saznati na sajtu www.divac.com.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2022. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju (najmanje 4,50 poslednje tri školske godine). Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Kandidat prilikom prijavljivanja na konkurs podnosi obaveznu dokumentaciju:
Prijavni obrazac (preuzeti sa sajta Fondacije); Uverenje o postignutom uspehu učenika u prethodnom školovanju (Kopija svedočanstva za poslednje tri godine školovanja), Uverenje o postignutim uspesima na takmičenjima (Kopija diploma i sl.), Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice učenika (Potvrda od poslodavca o visini neto primanja za poslednja 3 meseca, penzioni list ili potvrda nacionalne službe za zapošljavanje za nezaposlene roditelje/staratelje), Štampane podatke sa elektronske lične karte ili fotokopiju lične karte roditelja ili staratelja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa