18. avgust 2022.18. avg 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

BESPLATNE OBUKE U SCU – TRENING CENTRU ŠABAC

Znanje je najveće imanje

Trening centar postaje značajan resurs gde se organizuju akreditovane obuke putem kojih nezaposlena lica stiču nova znanja i veštine,a privreda dobija kvalifikovanu radnu snagu, što je imperativ tržišta rada
U Centru za stručno usavršavanje – Trening centru Šabac, u ponedeljak su započele besplatne obuke koje organizuje Kompanija Bex-Express u saradnji sa lokalnom samoupravom. Polaznici će imati priliku da steknu znanje u vezi sa osnovama veb programiranja, unapređenjem veb prezentacije, radom sa bazama podataka, osnovnim konceptima bezbednosti IT infrastrukture. Takođe, nakon završene obuke, imaće mogućnost zaposlenja u Bex-Express kompaniji.

- Privredni savet grada Šapca i Lokalni savet za zapošljavanje su na zajedničkom zadatku definisanja potreba našeg grada i pružanje adekvatnog odgovora kroz različite mere i programe definisane LAPZ-om u cilju održivog povećanja zaposlenosti. Ciljevi lokalne politike zapošljavanja su pružanje podrške radnom angažovanju iz kategorije teže zapošljivih lica, poboljšanje uslova za zapošljavanje mladih, smanjenje nezaposlenosti žena, razvoj karijernog vođenja i savetovanja i povećanje kompetencija nezaposlenih lica kroz sticanje znanja i veština kroz kratke obuke. Trening centar postaje značajan resurs gde se organizuju akreditovane obuke putem kojih nezaposlena lica stiču nova znanja i veštine,a privreda dobija kvalifikovanu radnu snagu, što je imperativ tržišta rada, kaže Jelena Milošević, članica Gradskog veća.

Foto: "Glas Podrinja"


Prema rečima Igora Stojanovića iz Kompanije Bex-Express neće svi polaznici edukacije biti zaposleni, nego oni koji pokažu određeni nivo interesovanja i poznavanja materije.

- Naši edukatori su tu da im pruže osnovne informacije koje su bitne za rad IT stručnjaka u našoj kompaniji. Svi imaju priliku da se dokažu, a u zavisnosti od toga kako prođu obuku, pravićemo selekciju. S obzirom da je IT visokorastuća industrija kadrova, svako ko pokaže potreban nivo znanja imaće priliku da radi i sarađuje sa nama. Obuka je usmerena na podršku mladim ljudima koji pronalaze svoju buduću karijeru u IT sektoru, nudi im praktično znanje u nameri da ih međusobno poveže, da im omogući da steknu veštine i pomogne im da se pronađu u određenoj oblasti IT-a koji je jako složena industrija i kompleksan sektor, kaže Stojanović.

Vizija Trening centra je da se kroz nove akreditacije razvija u savremeni centar za obrazovanje odraslih u skladu sa potrebama tržišta rada. Obuke Veb programiranje i Mreža i monitoring trajaće dve nedelje.

- Zaposlen sam, ali sam došao da naučim nešto novo. Naš narod kaže: Znanje je najveće imanje“, kaže jedan od polaznika.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa