18. avgust 2022.18. avg 2022.
Nove propozicije
FUDBAL: MEĐUOPŠTINSKI RANG

Nove propozicije

Poslednjeg avgustovskog vikenda startuju šampionati u međuopštinskom rangu. Kao i prethodnih sezona, u sve tri grupe pod ingerencijom Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga nalazi se po 14 ekipa. Nakon sezone od 28 kola, tim sa najviše bodova postaje šampion i obezbeđuje plasman u Okružnu ligu. Novina od ove sezone je novi vid doigravanja i praktično tri faze dokvalifikacija.

Ekipe koje zauzmu pozicije od drugog do petog mesta imaće još jednu priliku da izbore mesto u rangu više. Odlukom FSMO timovi koji zauzmu pomenute pozicije igraju međusobno po principu polufinala i finala. Previđen je jedan meč, na terenu boljeplasirane ekipe. Pobednici polufinala igraju finale, ponovo na terenu boljeplasirane ekipe od dvoje finalista. Pobednici finala postaju pobednici predbaraža u svojoj grupi međuopštinske lige.

Sva tri pobednika predbaraža igraju potom trijagonal, tri meča, sva tri na neustralnom terenu. Najbolji od tri tima će se plasirati direktno u Okružnu ligu u sezoni 2023/24, a drugoplasirani na trijagonalu ima dodatnu priliku kroz duel, ponovo na neutralnom terenu, protiv najslabije plasirane ekipe u Okrugu koja nije direktno ispala u niži rang. Pobednik ovog meča biće i poslednji učesnik Okružne lige za sezonu 2023/24.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa