18. avgust 2022.18. avg 2022.
I. Ćosić i V. Matić (foto: RK Metaloplastika)

I. Ćosić i V. Matić (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELIKSIR

Intenzivan program mečeva

Nešto manje od mesec dana deli ljubitelje rukometa od starta nove sezone u Super ligi za rukometaše, a šabačka Metaloplastika Eliksir je na polovini pripremnog perioda i već je započela seriju odigravanja pripremnih duela. Prvi protivnik bila je Loznica, novi član Super B lige, međutim ovaj meč i ubedljiva pobeda 53:22 nisu realan pokazatelj urađenog i precizniju sliku daće predstojeći jaki dueli.

U petak i subotu, 19. i 20. avgusta Metaloplastika nastupa na pripremnom turniru u rumunskom Temišvaru koji Politehnika organizuje u čast 75 godina postojanja. Rival u polufinalu je Turda, dok se u drugom sastaju Politehnika i Skoplje. Pobednici igraju u finalu u nedelju od 13 sati, a poraženi duel za treće mesto u 11 časova.

Novi prijateljski meč je zakazan već za petak 16. avgust kada će u hali „Zorka“ od 18 časova, duel odigrati možda i dva najveća kluba u Srbiji, Metaloplastika i zrenjanisnki Proleter, da bi dan kasnije, na istom mestu, od 12 sati „plavi“ dočekali Slobodu iz Tuzle.

Prva tri dana septembra će biti možda i generalna proba za start šampionata u kojem „plastičari“ imaju velike ambicije. U pomenutom periodu Šapčani nastupaju na turniru u Visokom (BiH), „Memorijal Edem Edo Sirčo“ gde nastupaju četiri ekipe, ali je predviđen ligaški sistem, odnosno utakmice protiv: Osijeka (1. septembar), domaće Bosne (2. septembra) i poznanika iz prve sezone Regionalne lige, Izviđačem iz Ljubuškog (3. septembar).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa