15. decembar 2011.15. dec 2011.
RAZGOVOR SA PREDSEDNIKOM GRADSKOG ODBORA SNS ALEKSANDROM PERANOVIĆEM

PITANjE JE DA LI ĆU BITI PREDSEDNIK

Tridesetpetogodišnji doktor medicine Aleksandar Peranović politikom se bavi tri godine. Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke je od njegovog konstituisanja, pre godinu i po dana
Na kojim tačkama vašeg programa ćete se najviše bazirati u predizbornoj kampanji?
- Srpska napredna stranka, kao ozbiljna politička opcija koja predstavlja najveću stranku u ovom gradu i u republici, baziraće se na kompletnom programu iz naše Bele knjige. Teško je izvodljivo voditi državu ili lokalnu upravu oslanjanjem na samo jednu oblast. Postoje stvari kojima će se SNS najviše pozabaviti. Pre svega bih istakao brigu o porodici i deci, jer su ove kategorije u današnje vreme vrlo ugrožene. Mislim da porodica u današnje vreme ne funkcioniše onako kako bi trebalo.
Treba unaprediti zdravstvenu zaštitu i osiguranje. Naši sugrađani su često suočeni sa situacijom da nemaju overene knjižice i pravo na lečenje ili da na pregled čekaju i po nekoliko meseci.
Naš program predviđa i bavljenje prosvetom koja je osnov svega. Kada imamo uspešnu omladinu i uspešne školarce možemo graditi državu i razvijati društvo u onom pravcu u kom stvarno treba da ide.
Neizostavan je i sport. U ovom gradu sport u zadnjih dvanaest godina ne funkcioniše. Šabac je grad rukometa ali on više nije na nivou na kom treba da bude. Posle rukometa tu su fudbalski klubovi, na čelu sa Mačvom. Nedopustivo je da se igra treća liga sa velikom količinom novca koji se izdvaja za taj klub. Smatram da “Mačva“ zavređuje veću pažnju i da Šabac treba da dobije jednog Superligaša. Treba se bazirati i na atletiku, rvanje, boks, tekvondo, a ne možemo izostaviti ni konjički sport po kom je Šabac poznat. Konjički sport danas vode dva, tri čoveka koji troše velike količine novca iz ovog grada, a građani ne dobijaju ništa.
Bitno pitanje je i poljoprivreda kojoj su potrebne suštinske promene. Poljoprivredni proizvođač je doveden na rub siromaštva. Oni žive od danas do juče, a ne od danas do sutra. Doživeli smo da ovim gradom i državom vladaju tajkuni. Naši poljoprivredni proizvođači nisu u stanju da se izbore sa monopolom. Ono što njih najviše interesuje je jasna cena, koja podrazumeva stabilnu cenu stoke i poljoprivrednih proizvoda. Poslednjih godina od poljoprivrednika se letina pokupi po niskim cenama, a posle dva, tri meseca te cene se udvostruče. To rade monopolisti i tajkuni. Program SNS predviđa ozbiljne promene i suštinske reforme. Koliko god da je duboka kriza u svim sferama našeg društva mi to moramo ispraviti i napraviti jednu bolju Srbiju i pre svega Šabac. Ovo je naš grad i mi ga moramo graditi, kao i okolinu i sela jer ovde želimo da živimo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa