25. avgust 2022.25. avg 2022.
Mora bolje protiv Metalca (foto: Z. D.)

Mora bolje protiv Metalca (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Favoriti lige u Šapcu

Mačva nije imala uspeha protiv favorizovane Inđije na gostovanju. Svega pola časa bilo je dovoljno domaćinu da reši sve dileme i pokvari sve planove Šapčana pred put. Sada u Šabac stiže još jedan tim koji želi u najviši rang, Metalac.

Infrastrukturno, organizaciono i po mnogim drugim parametrima milanovačkom Metalcu je svakako mesto u elitnom društvu i većini neutralnih navijača je drago da vide nenametljiv i vrlo organizovan klub među najboljima u Srbiji. Prethodne sezone se nisu najbolje snašli i platili su ceh ispadanju, ali su prihvatlili ulogu jednog od favorita za povratak među najbolje.

Dominantno su odigrali kao domaćini protiv Vršca i Novog Beograda, nešto lošije izdanje pružili su protiv Inđije, doneli bodove iz Mitrovice i odmah se pozicionirali u vrhu tabele. Ispadanje u niži rang je dovelo do odlaska nekoliko važnih igrača: Cvetkovića, Vlakulina, Krajišnika, Stojića, dok su zamene stigle iz redova drugoligaša Milošev i Ratković u napadu, odnosno u defanzivi: Bačkulija, Zdravković, Škorić. Predovdi ih poznato ime Dejan Rađenović. Vasilije Đurić i pomenuti Milošev su najveća opasnost.

Inđija – Mačva 3:0 (3:0)
Inđija. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: N. Bikić (Zrenjanin); pomoćnici: Džajić (Ub) i Čotrić (Loznica). Strelci: Đokić u 3, Stojanović u 21. (11 m) i 31. minutu. Žuti kartoni: Stevanović i Marjanović (oba Mačva).
INĐIJA: Čupić, Kukolj, Nedeljković (Janjić), Desančić, Srbijanac (Vuković), Đurić (Đuričković), Stojanović, Bojović, Mijailović, S. Stojanović (Rakić) Radosavljević (Stanojević).
MAČVA: Samurović, Arnautović (Popović), Pešić, Jevtić, Stevanović, Belić (Mićanović), Vraštanović, Adamović, (Mijailović), Marjanović (Arambašić), Radunović, Pejović (Nešković).


-Imamo problem kada igramo van Šapca i to je očigledno i to moramo da popravimo. Izgubili smo utakmicu u Inđiji u prvih pola časa. Metalac je izuzetan tim, a mi smo pred imperativom pobede. Na svom terenu igramo mnogo bolje i nadam se da ćemo biti na nivou duela protiv Grafičara i Radničkog – rekao je trener Ivan Kurtušić.

Nisu često igrali Mačva i Metalac prvenstvene mečeve, ali do sada je tradicija na strani domaćina. U poslednja dva meča u Šapcu, u dve loše sezone, Mačva je igrala nerešeno 1:1 u sezoni kada je ispala iz drugog ranga, a pobedila 2:1 u sezoni kada je ispala iz Super lige.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa