25. avgust 2022.25. avg 2022.
Trio Šapčana među kadetima (foto: VSS)

Trio Šapčana među kadetima (foto: VSS)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Staniću i Marašu srebro

Juniori Srbije su vicešampioni sveta. Na domaćem terenu su izbrorili finale gde su poraženi od Mađarske posle slabijeg izvođenja peteraca 16:15. U regularnom toku bilo je 11:11. Deo reprezentacije bili su i igrači „Šapca“ Petar Stanić i Mitar Maraš.

Pomenuti tandem se nije upisivao među strelce u finalnom duelu, ali su dali svoj doprinos i u samoj završnici i bili važan deo na putu do finala. U balkanskom klasiku za polufinale Srbija je posle preokreta savladala Hrvatsku 12:7, Stanić se jednom upisao u strelce. Duel za finale protiv Holanđana i pobeda 11:7 ostvarena je uz dva gola Petra Stanića. Zbirno Stanić je na kontu imao devet golova.

Trio u pohodnu na tron
Juniori su svoje nadmetanje završili, a kadeti su okončali prvu fazu. Tri igrača koja su aduti VK „Sava“ u narednoj sezoni nastupaju u Grčkoj na Svetskom prvenstvu: Novak Lazić, Petar Mićanović i Filip Novaković. U prvom kolu je nadigrana Nemačka, a jedan od tri najbolja strlca na meču bio je Novaković sa dva gola. Drugi rival uz grupi bio je Portugal, a potom sledi doigravanje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa