15. decembar 2011.15. dec 2011.
KANCELARIJA ZA MLADE ŠABAC

POMOĆ U IZBORU ZANIMANjA

Nedavno počela realizacija projekta “Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu“. Program zamišljen sa ciljem uspostavljanja funkcionalnog i održivog sistema i programa odabira zanimanja za mlade na prelasku iz osnovne u srednju školu
Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Vladom Savezne republike Nemačke u našoj zemlji sprovodi projekat “Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu. Program se zasniva na školskoj i vanškolskoj komponenti i biće realizovan kroz saradnju i unapređenje različitih institucija koje se bave obrazovanjem i zapošljavanjem. Kancelarija za Mlade grada Šapca je jedna od devet Kancelarija u Srbiji, koja je izabrana da bude centar za karijerno vođenje i profesionalnu orijentaciju ““ kaže Ana Lazić koordinator rada šabačke Kancelarije za mlade.
Projektom je predviđeno da programom profesionalne orijentacije budu obuhvaćene sve osnovne škole i lokalne kancelarije za mlade u periodu od 2011. do 2013. godine. Program je namenjen pre svega učenicima završnih razreda osnovne škole. Ključna mesta u njegovoj realizaciji pripadaju školama, njihovim nastavnicima i stručnim saradnicima, roditeljima i zajednici u školskom okruženju, koji će kroz njegovu primenu unapređivati svoje kapacitete i mogućnosti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa