1. septembar 2022.1. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Početak nove školske godine

Grad obezbedio besplatne udžbenike za prvake

Grad Šabac prvi put je obezbedio besplatne udžbenike za đake prvake. Od 1. septembra 13 šabačkih osnovnih škola postaće bogatije za 1.128 učenika koji su upisali prvi razred. Udžbenici će im, uz prigodan program, biti podeljeni u četvrtak na gradskom trgu od 19 sati.

-Budući da je polazak u školu veliki događaj u životu svakog deteta i roditelja, Grad Šabac nastoji da im taj dan ostane u lepom sećanju. Zbog toga svake godine organizujemo veliku proslavu i tom prilikom dodeljujemo prigodne poklone prvacima. Ove godine želeli smo da odemo korak dalje i da, značajnije nego do sada, pomognemo roditeljima u pripremi njihove dece za polazak u školu.
U tom smislu, Grad Šabac je prvi put obezbedio komplet udžbenika za svako dete koje polazi u prvi razred. Prigodan program biće održan u četvrtak 1. septembra, u 19 sati na gradskom trgu. Tamo će decu sačekati njihovi učitelji i uručiće im rančeve sa udžbenicima, a u ime Grada čestitku će im uputiti gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Ovom prilikom želim svim prvacima srećan početak školovanja- istakla je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Ana Marinković.

Iz gradskog budžeta za besplatne udžbenike opredeljeno je 10,5 miliona dinara.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa