1. septembar 2022.1. sep 2022.
Dobri u Šapcu, neubedljivi van: FK Mačva (foto: Z. D.)

Dobri u Šapcu, neubedljivi van: FK Mačva (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Mačva protiv odličnog novajlije

Kao da postoje dve Mačve ove sezone, jedna na domaćem terenu gde je vidljiva borbenost, kvalitet igre, gde i jači timovi igraju podređenu ulogu i druga na gostovanju gde šabačka ekipa deluje kao tim koji kvalitetom nije za dugi rang. Odlični Metalac je pobeđen i nadigran u Šapcu, ponovo je tim u gornjem delu tabele. Sinoć su „crveno-crni“ gostovali u Mitrovici, ekipi Radničkog, idealnoj za prevazilaženje blokade na gostovanjima, timu bez pobede skromnog kvaliteta. Već za vikend u Šabac dolazi manje poznat, ali svakako snažniji rival, iako je novajlija, OFK Vršac.

Omladinski umesto „jedinstva“
Omladinski fudbalski klub „Vršac“ ovo ime nosi od decembra 2017. godine. Pre toga je imao specifičan naziv Vršac Junajted pod kojim je osnovan 2007. i pod kojim se takmičio od Druge lige OFS Pančevo do zonskog ranga.


Vršac je varošica u Vojvodini sportski poznata pre svega po košarci. Nekada su muški i ženski klub, noseći ime kompanije „Hemofarm“ bili među najboljima u Srbiji. Dame su neprikosnoveno vladale, a muškarci u riznici trfofeja imaju Jadransku ligu, Kup, kao i sećanje na finla međunarodnog Kupa Radivoja Koraća i plej ofa Prve lige. Fudbalski klub je plasmanom u Prvu ligu ostvario najveći uspeh u istoriji, no kada su sigurno osvojili titulu u Srpskoj ligi ozbiljno su se posvetili pojačanjima stvorivši ekipu koja je najprijatnije iznenađenje starta drugog ranga. Odbranu su pojačali Senegalac Diuf (Ksamaks) Paradjina, Mrsulja i Mažić, svi iz superligaških klubova, u vezi konkurenciju popravili Stanisavljević i Ilić, takođe doskorašnji superligaši, odnosno u napadu internacionalac Pavlov pridošlica iz Radničkog. U istom periodu nije bilo bitnih odlazaka i rezultat toga su značajan bodovni saldo i generalno kvalitetna igra Vrščana. U sinoćni duel protiv Trajala su ušli kao favoriti.

Mačva – Metalac (GM) 1:0 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Sudija: N. Đorđević (Guča); pomoćnici: Obradović (Rača) i Vladić (Šid). Strelac: Pejović u 42. minutu. Žuti kartoni: Ristivojević, Pejović, Adamović, Vraštanović (Mačva), Antonijević, Škorić, Đurić, Mirković (Metalac).
MAČVA: Samurović, Popović, Pešić, Jevtić, Ristivojević, Belić, Vraštanović (Marković), Adamović, Marjanović (Stevanović), Radunović (Nešković), Pejović (Savković)
METALAC (GM): Mirković, Nikolić (Žakula), Bačkulja, Fićović, Đurić (Luković), Abel, Škorić (Vujčić), Antonijević, Zdravković, Milošev (Ratković), Milićević.


Vrščani su osvojili bod u Sremskoj Mitrovici, nisu imali šanse protiv Metalca u Milanovcu, no koliko mogu van svog terena demonstrirali su u Inđiji u prvom kolu kada su šokirali favorita.
Mačva ima prvog strelca lige posle pet kola, Pejovića, a po tri javne opomene u Sremsku Mitrovicu „odneli“ su Vraštanović i Ristivojević.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa