1. septembar 2022.1. sep 2022.
Kvartet u pohodu na svetska odličja (foto: KSS – N. Radović)

Kvartet u pohodu na svetska odličja (foto: KSS – N. Radović)

KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Potera za svetskim odličjem

Tri predstavnika na vodi, jedan u stručnom štabu. Lagundžić u dve discipline, Manjeničić u tri. Jedini kanu predstavnik Srbije u uzrastu stiže iz Šapca
Samo deset dana po završetku Evropskog seniorskog prvenstva startovalo je sinoć (31. avgusta) Svetskog prvenstvo za mlađe seniore i juniore. Domaćin ove godine je Segedinu, a kao i na svim velikim takmičenjima Kajak klub „Zorka“ će imati svoje predstavnike. Šabac će predstavljati tri takmičara: mlađi senior Branko Lagundžić, juniori Luka Manjenčić i Mihajlo Malović (kanu). Uz njih će u stučnom štabu biti i Uroš Pavlović.

Branko će nastupiti u dve discipline, dvosedu i četvercu na 500 metara. Sastav četverca identičan je onom sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za mlađe seniore i juniore u Beogradu koji je osvojio srebrnu medalju u veoma uzbudljivom finalu: Stefan Vrdoljak (Val), Uroš Kovačević (Begej), Luka Stojkov (Bečej) i naravno Branko Lagundžić. Bane i Uroš činiće tandem i u dvosedu.

Junior Luka Manjenčić ponovo će biti aktivan u tri discipline, baš kao i na pomenutom Evropskom prvenstvu. Međutim, Luka će ovoga puta veslati u dva jednoseda - na 1.000 i 5.000 metara, dok će mu partner u čamcu u disiplini K-2 1.000 metara biti Veljko Vještica iz Tarketa.

Mihajlo Malović je jedini kanuista juniorskog uzrasta koji će nastupiti za Srbiju, i to će učiniti u disciplini jednokleka (C-1) na 500 metara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa