1. septembar 2022.1. sep 2022.
F. Novaković (teget kapica) (foto: Vaterpolo savez Srbije)

F. Novaković (teget kapica) (foto: Vaterpolo savez Srbije)

VATERPOLO: KADETI

Bronze stigle iz Grčke

Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je okončala Svetsko prvenstvo u Volosu osvajanjem bronzanog odličja, a tri medalje su stigle i u Šabac. Ovo je svakako trofejno leto mlađih kategorija, te je samo upotpunjeno sa tri kadetske medalje. Trio VK „Šabac“ koji je prethodne sezone nastupao za Savu, te će i u narednoj nositi kapicu ovog šabačkog kluba u višem rangu, Filip Novaković, Novak Lazić i Petar Mićanović dao je svoj doprinosm uspehu izabranika selektora Korolije.

U grupnoj fazi Srbija je savladala Nemačku 10:4 i Portugal 16:2 čime je obezbedila prvo mesto pred nokaut fazu. Egipat je savaldan u osmini finala, a Turska u četvrtfinalu vrlo ubedljivo, 10:5, odnosno 13:5. Malo sreće je nedostajalo za finale, ali su bolji izvođači peteraca bili Mađari, 17:15 i oni su otišli u finale. Srbija i Crna Gora su odigrali odličan duel za bronzu, ispunjen preokretima gde je na kraju slavila Srbija 14:13.

Među šabačkim igračima najviše se istakao Filip Novaković strelac 11 golova, među njima i onog protiv Crne Gore kojim je anuliran zaostatak za rivalom. Novak Lazić je postigao tri gola.

Podsećamo, pre uspeha kadeta, dva juniora Šapca, Petar Stanić i Mitar Maraš osvojili su srebrne medalje na Prvenstvu u Beogradu kao članovi selekcije Srbije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa