1. septembar 2022.1. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

4. septembra

Biciklom kroz Mačvu

Manifestacija sa ciljem popularizovanja rekreativnog bicilizma, namenjena svim zaljubljenicima u ovaj sport. Za decu učesnike pripremljene nagrade među kojima je i dva bicikla marke capriolo.
U nedelju 4. septembra u Bogatiću biće održana tradicionalna biciklijada pod nazivom “Biciklom kroz Mačvu”. Manifestacija se održava 8. put, a organizatori se nadaju rekordnom broju učesnika. Planirana je ruta od 30 kilometara. Prijave za učešće su 4. 09. od 9 sati na platou ispred osnovne škole “Mika Mitrović”, dok je start vožnje zakazan za 11 časova. Pored majica, užine i osveženja za sve učesnike za decu su predviđene brojne nagrade među kojima je i dva bicikla marke capriolo.

-Počeli smo skromno, sa 20 učesnika. Vremenom je interesovanje za našu manifestaciju sve više raslo, tako da nas je prošle godine iz Bogatića put Mačve krenulo 320. Sledećeg vikenda se nadamo rušenju tog rekorda i još masovnijem okupljanju- istakao je predsednik organizacionog odbora biciklijade, Aleksandar Firaunović i dodao:

-Vozićemo stazu ukupne dužine 30 kilometara. Krećemo iz Bogatića ka Mačvanskom Metkoviću do Uzveća gde je u dvorištu osnovne škole i crkvenoj porti predviđen odmor od pola sata. Zatim se vraćamo: Uzveće, Glušci, Mačvanski Metković, idemo do Belotića, parvimo krug u Dublju i svi stižemo na početnu poziciju gde ćemo organizovati takmičenje u najbržoj i najsporijoj vožnji između čunjeva i vožnji spretnosti.

Biciklijadu će obezbeđivati dva policijska vozila i jedna kola Hitne pomoći. Očekuje se dolazak gostiju iz Srbije i Republike Srpske.

Cilj događaja je promocija rekreativnog biciklizma i podsticanje zdravih stilova života.
Pokrovitelji manifestacije su Opština Bogatić i Udruženje preduzetnika iz Bogatića.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa