8. septembar 2022.8. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Uručeni rančevi sa kompletima udžbenika

Proslava na gradskom trgu za prvake

Ni kiša nije sprečila nove školarce da se prošlog četvrtka okupe na gradskom trgu i svečano obeleže prvi dan škole. Grad Šabac im je priredio proslavu i obradovao 1.128 prvaka poklonima- rančevima sa kompletima udžbenika za ovu školsku godinu.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić poručio im je da se od tog trenutka pred njima otvara dug put na čijem kraju ih čekaju dve najveće životne vrednosti- znanje i prijateljstvo, te da uživaju u školovanju i drugarstvu.

Foto: "Glas Podrinja"


-Poslali smo večeras divnu sliku iz Šapca- sliku grada budućnosti, jer ova deca su zaista budućnost grada. Mislim da Grad Šabac treba kontinuirano da ulaže, ne samo u školske objekte i poboljšanje uslova rada u školama, nego i u udžbenike iz kojih će deca učiti, jer to je, kako pomoć učenicima, tako i roditeljima i njihovim budžetima. Dovoljno smo osnažili budžet grada da smo ove godine izdvojili više od 10 miliona dinara za rančeve i udžbenike za sve prvake koji ovog dana kreću u školu. Želim im zaista mnogo znanja i uspeha, ali pre svega mnogo druženja i lepih trenutaka u osnovnoškolskom, a kasnije i u srednjoškolskom obrazovanju. Sve vreme ćemo biti njihova podrška zajedno sa njihovim porodicama. Neka znanje bude zaista moć za ovu decu- istakao je Pajić.

Učiteljica u Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ Sara Gligorić naglasila je da se svi raduju početku druženja sa novom generacijom učenika.

Foto: "Glas Podrinja"


-Uzbuđeni su i roditelji i đaci, kao i mi učitelji kada dobijamo novu generaciju i upoznajemo nove đake sa kojima ćemo raditi. Poželela sam im da budu vredni, da rade i da se trude, da stiču nova znanja i nova prijateljstva i da sutra izrastu u što bolje ljude- navela je Gligorićeva.
Zbog novog važnog koraka u nastavku obrazovanja i đaci te škole poželeli su da podele radost sa svima.

-Dopada mi se učiteljica koja će nam predavati, očekujem da ćemo lepo raditi, ali i družiti se. U školi je zanimljivo i već prvog dana upoznala sam mnogo novih drugara. Nadamo se da ćemo imati dobre ocene- rekla je Teodora Karanović.

Foto: "Glas Podrinja"


U okviru programa, decu je pesmama uveseljavao pevač Luka Vitorović, koga na nastupima verno prati i pas Gari. Za udžbenike za prvake iz 13 šabačkih osnovnih škola Grad Šabac je iz budžeta izdvojio 10,5 miliona dinara.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa