8. septembar 2022.8. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

NAKON DVE GODINE PAUZE PONOVO SE ODRŽAVA OMILjENA ŠABAČKA MANIFESTACIJA

Povratak Vašara na Mihajlovac

“Raspodela mesta je sledeće srede u 9.00 ujutru. Stara kasarna, odnosno lokacija gde je prethoni put održavan Vašar, je ponovo predviđena za parking, a ustupio nam je svoj parking i “DPS klas’” navodi Mirko Ignjatović tehnički direktor JKP “Stari grad” i koordinator Vašara
Nakon dve godine pauze Šabac će ponovo imati Malogospojinski vašar. Tradicija duža od 100 godina nastaviće se na starom mestu – Mihajlovcu.

Šapčani će čitavih sedam dana moći da uživaju u obilju raznobojnih tezgi sa najraznovrsnijom robom, šatrama sa pečenjem i poznatim i manje poznatim estradnim umetnicima, luna parku, kao i buvljaku sa polovnom robom, na kom se može naći doslovno sve.

Zakup tezgi počinje u sredu, 14. septembra, a odmah potom će početi i njihovo postavljanje.

-Raspodela mesta je sledeće srede u 9.00 ujutru. Ništa nije rezervisano, sem za velike sprave u luna parku. Tezge se rezervišu na licu mesta i zakupci odmah ostaju tu i počinju da rade. Cilj je da dobiju priliku i oni koji nisu imali mesta proteklih godina. Potrudićemo se da svako dobije mesto i da svi budu zadovoljni, navodi Mirko Ignjatović tehnički direktor JKP “Stari grad” i koordinator Vašara.
Zakup kvadratnog metra za tezge za novim stvarima je 10.920 dinara, a za polovne stvari 5.040 dinara, za sve dane Vašara. Cene su kao i pre tri godine, kada je Vašar poslednji put održan.

Foto: "Glas Podrinja"


Pripreme na uređenju Mihajlovca uveliko traju. Nasipaju se putevi kroz vašarište, uređuju se prilazni puteve, mesta gde će zakupci postaviti tezge i sprave za zabavu. Putevi se posipaju rizlom, kako bi građani što lakše hodali. Struje i voda su povezani. Biće obezbeđeni mobilni WC - i, koji su prilagođeni i za osobe sa invaliditetom. Planirano je da do petka sve bude završeno. Deratizacija će se obaviti u ponedeljak, a u utorak će biti puštena struja.

Parking za građane je besplatan.

-Stara kasarna, odnosno lokacija gde je prethoni put održavan Vašar, je ponovo predviđena za parking, a ustupio nam je svoj parking i “DPS klas”. Radnici JKP “Parking” će biti tu da organizuju parkiranje, ali nikome neće biti naplaćivano, objašnjava Ignjatović.

Ulaz će, kao i ranije, biti kod Kvantaša.

Prema trenutnim prognozama, vreme bi trebalo da bude lepo tokom čitavog trajanja Vašara. Ipak, organizatori će se potruditi da i u slučaju kiše nakon padavina bude što manje blata.

Ranije je kroz Vašar prolazilo 200.000-300.000 posetilaca, a kako ga nije bilo dve godine, očekuje se da će ih ove godine biti možda i više.

Prvi posetioci očekuju se već u sredu.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa