8. septembar 2022.8. sep 2022.
Super kup pred Kostolac (foto: RK Metaloplastika)

Super kup pred Kostolac (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELIKSIR

Start sezone vrlo blizu

Osvajanje turnira u Visokom. Deset dana do starta sezone. Uspešni nastupi na pripremnim duelima. Visoka očekivanja u sezoni od koje se očekuje da bude jača i izjednačenija nego prethodne
Metaloplastiku Eliksir još desetak dana (ukoliko broj pred vama čitate u četvrtak, 8. septembra) deli od starta sezone u kojoj ljubitelji rukometa imaju mnogo očekivanja, kako od omiljene ekipe, tako i od same lige koja bi prema najavama trebala biti izjednačenija i snažnija nego ranije.

Šapčani su velike želje navijača „podgrejali“ dobrim nastupima u pripremnom periodu sa kojeg su doneli nedavno i jedan trofej. Nastup na međunarodnom turniru u Visokom (BiH), „plavi“ su okončali na ubedljivom prvom mestu uz maksimalan učinak od tri pobede u tri meča.

Metaloplastika je u prvom kolu savladala hrvatski Osijek 34:30. Brzo je šabački klub stigao do prednosti, učinio je osetnom već u prvom delu. Značajan pad u igri je primetan tokom drugog poluvremena kada Osiječani dolaze na samo gol zaostatka deset minuta pre kraja. Ipak, kada se činilo da je prednost na njihovoj strani, usledio je zreo nastup nekompletnih Šapčana i rutinska pobeda. Najefikasniji je bio Mateja Dodić sa sedam, dok je Brajović, povratnik posle povrede postigao šest golova. U drugom kolu je rival bio motivisani domaćin, ali nije imao snage da pruži značajniji otpor. Konačan rezultat 35:20.

Odlučujući duel bio je protiv Izviđača iz Ljubuškog, trećeg tima BiH, učesnika EHF kupa. Oba tima su
imala po dve pobede pred poslednje kolo. U neizvesnom meču je Metaloplastika slavila 31:28. Ivanić i Srdanović su postigli po sedam, Dodić šest golova. Na takmičenju nije nastupio Aziz Aidi zbog povrede, dok su se vratili: Brajović, Dakić i Mirković.

Metaloplastika Eliksir je osvojila pobednički trofej, dok je priznanje za najboljeg strelca turnira pripalo Mateji Dodiću.

Super liga startuje 17. septembra. U prvom kolu Metaloplastika Eliksir je gost Rudara u Kostolcu, dok će sedam dana kasnije debitovati pred domaćim navijačima u utakmici protiv još jednog velika.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa