8. septembar 2022.8. sep 2022.
Borba se nastavlja
USPEŠNO REALIZOVANA AKCIJA “ZASLADI SE I DONIRAJ”

Borba se nastavlja

Na humanitarnoj akciji “Zasladi se i doniraj” prikupljeno je 250.000 dinara za ambulantno lečenje dece iz Udruženja “Da budemo svi jednaki” u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača.

- Akcija “Zasladi se i doniraj” trajala je jedanaest dana. Šest dana smo proveli na Memorijalnom turniru “Džoni Muki Bubi”, jedan dan u poseti MK Majur, u Mačvanskom Pričinoviću dva dana i u Mačvanskom Prnjavoru jedan dan u poseti MK Čopor. Izuzetno sam zahvalna za pomoć i podršku svima koji su se pridružili akciji. Petoro dece iz našeg Udruženja u mogućnosti je da koristi terapije u Banji Koviljači, kaže Ana Mladenović, osnivač Udruženja “Da budemo svi jednaki”.

Roditelji su predali potrebnu dokumentaciju za ambulantno lečenje, ali imaju izazove u zakazivanju termina. Borba se nastavlja.

- Ova akcija inspirisana je sistemskim problemima sa kojima se susreću ne samo deca sa smetnjama u razvoju, nego i ostali građani na području našeg okruga koji gravitiraju Banji Koviljači. Naša ideja je da se u bolnici u Šapcu, čija je izgradnja najavljena, otvori Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju kako bi svi dobili neophodne fizikalne tretmane. Razgovaraćemo sa menadžerom Opšte blnice Šabac, a uputićemo dopis i direktoru Specijalne bolnice u Banji Koviljači kako bismo olakšali zakazivanje termina za decu iz našeg Udruženja, navodi dr Dejan Pavlović i najavljuje da će akcija Zasladi se i doniraj biti organizovana dok se navedeni izazovi ne budu rešili na institucionalan način.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa