8. septembar 2022.8. sep 2022.
O. Stojanović

O. Stojanović

VATERPOLO: SUPER LIGA

Prvo kolo pomereno

Posle dogovora kluba Regionalne lige, Vaterpolo savez Srbije je odlučio da start domaćeg takmičenja pomeri za četiri dana, te će umesto prvobitnog 8. oktobra, prvo kolo biti odigrano u sredu, 12. oktobra. Razlog odlaganja je prvi turnir Regionalne lige zakazan za vikend 8. i 9. oktobra.

Tokom septembra biće poznat raspored mečeva kako u Super ligi gde nastupa Šabac, tako i u Prvoj A ligi gde će se nadmetati ekipa šabačke Save. Poznato je i da se sistem takmičenja u Super ligi i generalno u ligama neće menjati.

Deset superligaša će odigrati devet kola po jednokružnom bod sistemu posle čega se liga deli na dva dela. Prvih šest ekipa čine jaču grupu, preostala četiri slabiju. Članovi grupše igraju po još jedan meč na bazenu ekipe koja je gostovala u prvoj fazi. Po završetku ligaškog dela sledi plej of u koji će se plasirati svih šest ekipa iz najjače grupe, plus dve najbolje iz slabije. Pretzposlednji tim će u borbu za opstanak protiv vicešampiona Prve A lige, dok će psolednjeplasirani direktno u niži rang, a menja ga šampion Prve A lige.



Super ligu čine: Novi Beograd, Radnički, ŠABAC, Partizan, C. Zvezda, Vojvodina, Proleter, Valis, Valjevo i Novobeogradski vukovi.

U Prvoj A se nadmeću: Nais, Zemun, Banjica, Taš, Stari Grad, Beograd, Mladost Pančevo, Bečej, SAVA i ŽAK Kikinda.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa