8. septembar 2022.8. sep 2022.
Ukras i Prova i opštine Vladimirci
POSETA HRAMU PRESVETE BOGORODICE U PROVU

Ukras i Prova i opštine Vladimirci

Teče 13. leto od dolaska paroha Milomira Stevanovića iz Šapca u Provo. Uz blagoslov počivšeg vladike Lavrentija podigao je na mestu stare i oronule crkve crkvicu u čast ikone Bogorodice Kazanske koja je prvi takav hram u Srbiji podignut. Izgrađen je i parohijski dom i sala a skromni prota ističe one koji su pomogli da ovaj prostor služi na čast i Provu i Opštini Vladimirci:

„Veliko hvala Ljubiši Nedeljkoviću, Ljubomiru Stojanović- Bati, Goranu Ružičiću M.M „Marketu“, Dragiši Đurđeviću, Ljubici Babić, Slobodanki i Ljubisavu Čokanović a kum crkve je Dr Vesna Dimitrijević Srećković redovni profesor endokrinologije, zadužbinaru Slaviši Puriću, Milenku Raškoviću, glavnom majstoru Cvetku Jovanović iz Rujevca, Nadi i Draganu Sibinović kao i meštanima ovog sela Milu i Dr Zoranu Milosavljević, Igoru Zdravković iz Koteža i posthumno Draganu Paležević, reči su paroha provačkog.

Prostor raskošne lepote u senovitom miru u samom centru sela poziva u goste sve koji požele duhovno uzdizanje ali i na divljenje neimarstvu koje ostaje Provu na mnogaja ljeta.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa