15. septembar 2022.15. sep 2022.
Foto: ljubovija.info

Foto: ljubovija.info

BICIKLIJADA U LjUBOVIJI

Prilika za druženje i nova prijateljstva

Sportsku manifestaciju „Biciklijadu“, koja se ove godine održava po 14. put, otvorio je predsednik Opštine Ljubovija, Milan Jovanović. Predsednik je obraćajući se prisutnima izjavio da mu je srce veliko kada vidi tako mnogo dece i oseti toliko pozitivne energije.

- Opština i ja lično podržavamo ovakve manifestacije. Ove godine smo kroz Program bezbednosti saobraćaja izdvojili značajna sredstva i pomogli „Biciklijadu“, a posebno mi je drago što će sva ova deca kroz druženje, kroz takmičenje steći i nove prijatelje i nova znanja vezana za bezbednost saobraćaja – rekao je predsednik Jovanović.

Foto: ljubovija.info


Inicijator i organizator „Biciklijade“ je Miki Živković, koji se i ove godine potrudio, zajedno sa Planinarskim klubom „Tornička Bobija“, da ova sportska manifestacija dobije veću dimenziju i ugosti veliki broj učesnika iz drugih gradova i opština.

- Biciklijada je nastala kao jedan moj hobi i to je način da se odužim sredini u kojoj sam odrastao. Mi smo zdrava grupacija ljudi i šaljemo poruke o ekološki zdravoj svesti, jer želimo da privlačimo turizam i turističke inicijative u našu sredinu, kao i da pokažemo da smo u saobraćaju grupacija na koju treba skrenuti pažnju. Biciklijada Ljubovija je skrenula pažnju šireg okruženja, pa tako imamo goste iz Srbije, Bosne i Hercegovine i prerasla je u drinski MTB karavan koji se održava tri dana, sutra brdski trek Ljubovija, prekosutra brdski trek Bratunac. Pozivam sve građane da nas proprate da bi se širila naša misija, jer je biciklizam priča o sportu i zdravom odgoju dece – izjavio je Živković.

Nakon otvaranja „Biciklijade“, održan je defile biciklista ulicama Ljubovije, a zatim i takmičenja u više disciplina u dvorištu Osnovne škole „Petar Vragolić“.
ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa