15. septembar 2022.15. sep 2022.
Prvo ovosezonsko slavlje RK Metaloplastike Eliksir

Prvo ovosezonsko slavlje RK Metaloplastike Eliksir

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELIKSIR

Super kup i velika očekivanja

Trijumf u Super kupu zaokružio pripreme i podigao očekivanja od sezone. Pokazana velika psihička snaga ekipe. Izjednačena liga, Metaloplastika jedan od favorita. Rudar posebno nezgodan na svom parketu, poseduju veliko iskustvo, ali kvalitet na strani Šapčana
Dolazak Vladana Matića na mesto trenera je „podgrejao“ očekivanja, rezultati na pripremama i samo jedan poraz u sedam mečeva, dodatno su podigli temperaturu, a nastup u Super kupu i trofej u rukama kapitena doveo do usijanja optimizma među navijačima pred početak nove sezone. Izvesno je, mnogo izjednačenije i neizvesnije sezone nego lani.

Metaloplastika Eliksir je osvojila prvi trofej u sezoni, međutim još važniji od njega je način na koji ga je dosegla, u maniru iskusnih ekipa koje veruju u sebe. Posle prvog dela u kome nije delovalo najbolje gledajući šabački tim, dela koji je podsetio na mnoge mečeve gde jednostavno nije bilo rešenja za Vojvodinu, usledilo je potpuno drugačije drugo. Trebalo je vremena da se anulira zaostatak. Bilo je propuštenih prilika, teških trenutaka gde su propuštane prilike sa igračem više, ali je poslednjih deset minuta igra delovala nikada bliže perfektnoj. U kratkom roku su „plavi“ anulirali nemali zaostatak od tri gola, uspeli da odbrane napad u poslednjem minutu, a potom realizuju naredni. Brajović je pogodio za slavlje deset sekundi pre kraja.

Novi sistem
Posle dve sezone gde su timovi podeljeni u dve grupe, od ove je Super liga ponovo jedinstvena. Broji 14 klubova koji će igrati po dvostrukom bod sistemu, a potkm će četiri prvoplasirane izboriti mesto u plej ofu, od ove sezone organizovanom po kup sistemu. Prvoplasirani igra protiv četvrtoplasiranog, a drugoplasirani protiv trećeplasiranog.


-Bilo je loših i dobrih trenutaka, ali je važno da nismo gubili fokus, ni veru da možemo do pobede. Ispoštovali smo dogovor sa trenerom i pravilni pristupom gde se niko nije štedeo zaslužili smo još jednu priliku za preokrat koju nismo propustili. Pobeda protiv šampiona je psihološki važna pred start sezone – istakao je najbolji strelac meča i najbolji igrač duela odigranog u Loznici Mateja Dodić, juniorski reprezentativac Srbije.

Sada sledi najvažniji deo, domaći šampionat, a potom i Kup. Sve do sada odigrano je pokazalo da Metaloplastika Eliksir može mnogo, no taj potencijal je neophodno preneti na parket već od Kostolca.

Dobar uvod u sezonu (foto: RSS)


-Vrlo sam zadovoljan borbenošću, zalaganjem mojih igrača, posvećenošću radu, ali imamo još mnogo da radimo na taktičkim detaljima, to su te sitnice koje odučuju pobednika. Igrali smo mnogo mečeva, deluje da smo duže na okupu, no mi radimo zajedno tek pet nedelja i potrebno je još vremena za dostizanje višeg nivoa. Očekujem da dalje napredujemo – naglašava trener Metaloplastike Eliksir Vladan Matić.

Sve počinje protiv Rudara , iskusnog tima koji najvažnije igrače ne menja često. Nisu pretendenti na najviši plasman, ali su uvek među osam najboljih.

Vojvodina – Metaloplastika 28:29 (15:12)
Loznica. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: Vojvodina 1 (1); MP 3 (3). Iskljčenja: Vojvodina 18; MP 8 minuta.
VOJVODINA: Lučin, Vasić 1, Milić 1, Pribak 1, Vukovljak, Idris (9 odbrana), Kurteš 1, Milenković 5, Savić 2, Rađenović 2, Pešić 5, Tomić, Rogan 2, Buneta, Grozdanić 4 (1), Pukovski 4.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 8 (3), Karić, Jevtić 2, Srdanović 2, Mirković, Milovanović 2, Azis 2, Terzić, Ivanić 1, Arsić (12 odbrana), Damjanović, Simić 4, Brajović 3, Petrović, Dakić 4.


-Mogu biti vrlo nezgodni na domaćem terenu, međutim znamo da nam je cilj dva boda ismatram da je pristup meč po meč najbolji. Verujem da možemo neke lepe stvari ostvariti ove sezone, uveren sam da kvalitet imamo, ali to treba pokazati, iz meča u meč – ističe Dodić.

Vojvodina je i dalje prvi favorit Lige, a u najužem krugu su još: Metaloplastika Eliksir, izuzetno pojačno pančevački Dinamo, Radnički Kragujevac i Crvena Zvezda u novom sastavu kao neko ko preti iz senke. Partizan je oslonjen na svoje igrače iz dobre škole i mogu da iznenade.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa