15. septembar 2022.15. sep 2022.
Prvi ispit pred domaćom publikom (foto: ŽRK Medicinar fb)

Prvi ispit pred domaćom publikom (foto: ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Kikinda - nova prilika i iskustvo

Mladost, ruku na srce, nije bila bolja od Medicinara za osam golova, ali je realno imala kvalitet na svojoj strani, pokazala više i zasluženo zadržala dva boda u svom gradu. Podmlađen i značajno izmenjen tim Medicinara imao je snagu da bude u potpunom egalu jednu trećinu meče, ali i u utakmici do 50. minutu. Na ulasku u poslednjih deset domaćin je vodio samo 19:17. Ipak nedosatatk snage je doneo ubedljiv poraz.

Svaki meč je nova prilika za dokazivanje i napredak mladog šabačkog tima, te tako i debi pred domaćim navijačima u meču protiv Kikinde. Vojvođanke su počele pobedom, a žreb je hteo da rival u prvom kolu bude takođe novajlija u Ligi, Pančevo. Na krilima izvanredne Milice Mihailović na golu, Čočaj na krilu i odlične saradnje Radaković – Čubrilo – Sivčev na relaciji srednji, levi bek, pivot kontrolisali meč do kraja. Pomenute su i najveće uzdanice tima. Kikinđanke su 2018. odustale od takmičenja zbog finansijskih problema i četiri godine su se konsolidovale vrativši se u elitu.

Mladost (NP) – Medicinar 26:18 (12:8)
Nova Pazova. Gledalaca: 200. Sudije: Boja i Ivan Kolavčić (oba Beograd). Sedmerci: Mladost 4 (4); Medicinar 4 (3). Isključenja: Mladost 10; Medicinar 12 minuta.
MLADOST (NP): Macura, Glušica 7, Potkonjak, Ćurčin 2, Lazarević 2, Jotić, Orlović 1, Šašić, Ćazić 5, Kojičić 2 (2), Knežević 2 (2), Mikić 5, Petković.
MEDICINAR: Jarić, H. Petrić, Zečević 1, Žarković 8 (3), Radić, Kojić 5, Lacković, Peruničić, Cvejić, E, Petrić, Cvetinović 3, Stević, Dragosavljević 2, Rakić.


Medicinar je oslonjen na svoj pogon, sve pozicije pokrivaju rukometašice iz šabačke škole, uz pojačanja na beku, Jelenu Zečević, krilima Tamaru Žarković i Jovanu Dragosavljević. Mnogo prvotimki je napustilo ekipu, potrebno je vreme za uigravanje preostalih i meč protiv Kikinde biće odličan test za tim koji će tek od januara i povratka Ane Radović i Tamare Mandić biti kompletiran.

-I u porazu sam video više dobrih stvari što se tiče mojih igračica, naravno i mnogo loših na kojima moramo da radimo. Potrebno nam je vreme, iskustvo za mnogo mladih igračica kojima je Super liga viši nivo u odnosu na dosadašnja takmičenja. Očekujem bolji nastup protiv Kikinde, a pobeda će uvek biti cilj – rekao je trener Medicinara Nenad Tešić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa