15. septembar 2022.15. sep 2022.
K. Opanković (foto: Srpski atletski savez)

K. Opanković (foto: Srpski atletski savez)

ATLETIKA: ZAVRŠNICA SEZONE

Odlikaški finiš

Prethodne nedelje smo se osvrnuli na seniorsko Ekipno prvenstvo Srbije u atletici. Naš kraj, ali i celu centralnu Srbiju predstavljao je klub „Sprint“ Badovinci koji je osvojio osmo mesto u Srbiji u konkurenciji atletičara, a na istom takmičenju šabačka atletika je imala predstavnika i među osvajačima titule. Reč je o Kseniji Opanković, članici Omladinskog atletskog kluba „Beograd“, šampiona Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Naša sugrađanka je predstavljala svoj klub u bacanju koplja gde je osvojila drugo mesto (40,02 metra hitac).

Ksenija i Žikica Opanković (foto: SAS)


Nedelju dana kasnije dobru formu je potvrdila na završnom takmičenju, juniorskom Ekipnom prvenstvu Srbije. Ovaj put je hitac od 37 metara i 96 centimetara bio dovoljan za titulu, odnosno prvo mesto, a nastupila je i u bacanju kugle gde je bila peta. Ksenija je karijeru počela u šabačkom „Ceru“, a pre OAK nastupala je za Partizan.



Najbolja ekipa juniorskog takmičenja u ženskoj konkurenciji bio je beogradski „Top džamp“, odnosno „Crvena Zvezda“ kod atletičara. Do kraja septembra preostao je još Ekipni kup za starije pionire i pionirke, dok je oktobar rezervisan za maraton i kros prvenstva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa