15. septembar 2022.15. sep 2022.
Pokušaj popravnog na Banjici za Mačvu

Pokušaj popravnog na Banjici za Mačvu

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Moglo bi biti opasno

Poraz od Loznice prekinuo dobru seriju na domaćem terenu. Gosotvanje u Beogradu važno iz više razloga. Rad u velikim problemima. Pobeda za povratak u sredinu tabele i u mirnu zonu
Mačva je do prethodnog vikenda bila najbolji tim na domaćem terenu u Prvoj ligi i drugi najslabiji što se tiče gostovanja. Kada je savladan odličan Vršac u Šapcu, činilo se da će posle gostovanja Loznice Šapčani iskoračiti ka vrhu tabele sa nova tri boda, ali je usledio šok. Do nedavno tim sa začelja, Loznica, u derbiju Podrinja je preokretom odneo bodove, sustigao Mačvu, prekinuo dobru seriju i stavio je pred imperativ na Banjici.

Mačva – Loznica 1:3 (1:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: Pavle Ilić (KG); pomoćnici: Savić (Užice) i Jeremić (Priboj). Strelci: Adamović (11 m) u 10. za Mačvu; Komarčević u 24. i 87, Mićić u 58. za Loznicu. Žuti kartoni: Belić, Vraštanović, Popović, Pešić (Mačva); Mićić (Loznica).
MAČVA: Samurović, Popović, Pešić, Jevtić, Ristivojević (Stevanović), Belić (Mićanović), Vraštanović (Mijailović), Adamović, Marjanović, Radunović, Pejović (Nešković).
LOZNICA: Vukašinović, Popović, Mićić, Damnjanović (Delević), Komarčević (Matić), Vićentijević, Pantić (Santrač), Radmanovac, Stanojević, Nikolić, Dobrijević (Martinkević).



Mačva tokom vikenda gostuje velikanu koji ima velikih problema. Rad ima poseban šmek za sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Nekadašnji učesnik Kupa UEFA, još u vreme bivše Jugoslavije, pre dve sezone je eliminisan iz Super lige i već drugu u Prvoj ligi vodi bitke za spas. U osam kola su pobedili samo jednom, u seriji su od tri utakmice bez pobede i sigurno da bi opstankom u Prvoj ligi „nebesko plavi“ bili zadovoljni. Značajno su izmenili sastav u odnosu na prethodnu sezonu i za sada to ne daje rezultate. Trenutno su najneefikasniji tim Prve lige. Najveća opasnost po protivničke golmane bio je defanzivni veznjak Markišić, pridošlica iz Žarkova. Velika očekivanja nije opravdao Adamović, napadač sa superligaškim iskustvom.



Mačva je pred važnom utakmicom, jer potencijalnim porazom posrnuli Rad će se bodovno izjendačiti sa Mačvom, a ona bi mogla dospeti u opasnu zonu. Pobeda bi vratila sve u ravnotežu, a Mačvu u sredinu, čak i gornji deo tabele. Boško Vraštanović je dobio četvrti žuti karton i nema pravo nastupa u Beogradu. Pešić, Ristivojević, Adamović i Popović imaju po tri i jedna ih deli od suspenzije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa