15. septembar 2022.15. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OBELEŽEN DAN OPŠTINE BOGATIĆ

Vizije pretvaramo u stvarnost

„Praćenje državne politike izgradnje puteva, rekonstrukcije bolnica i domova zdravlja, modernizacija uprave i školstva je temelj opstanka i ostanka naše dece u svom mestu. Primamo sugestije, kritike i radimo kao efikasan servis građana. Nastavljamo sa primenom i relizacijom infrastrukturnih projekata, prmovišemo prirodne resurse i turističke potencijale, čuvamo kulturu, tradiciju i običaje“, istakao je predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović
Dan opštine Bogatić obeležen je u subotu, 10. septembra, Svečanom akademijom, održanom u sali bogatinskog Kulturno-obrazovnog centra. Najzaslužnijim ustanovama i pojedincima uručena su opštinska priznanja, a potom je usledeo kulturno umetnički program.

Ovogodišnji nosioci Povelje opštine Bogatić su: Osnovna škola „Laza K.Lazarević“ u Klenju, Predškolska ustanovi „Slava Ković“ Bogatić i Folklorni ansambl „Đido“. Plaketama za promociju opštine Bogatić nagrađeni su Danica Ružić iz Dublja, dr Emina Milošević iz Belotića, Dragan Dragi Petrović iz Bogatića, dr Boban Berić iz Bogatića, Momčilo Lacković iz Klenja, Zoran Đorđević iz Sremske Mitrovice, Ivana Stanković iz Glušaca, a posthumno je dodeljena i plaketa doktorki Mileni Martinović. Opštinska priznanja uručili su predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović i predsednik Skupštine opštine Siniša Puzić.

Da bismo vizije pretvorili u stvarnost, i da Bogatić postane mesto u koje se mnogo više dolazi nego odlazi, moraćemo svi zajedno da radimo još vrednije da budemo pametniji, udruženiji, uspešniji nego ikada


-Svi nosioci plaketa i povelja, svako u svom vremenu i delatnosti su doprineli afirmaciji naše zajednice i stavarnju njenog dobrog imena i ugleda u širim okvirima. Uručivanje nagrada je naš skroman način da im se odužimo što su svojim marljivim radom i vrhunskim dostignućima dali ogroman doprinos razvoju ovog kraja, a ujedno njihovo profesionalno i životno opredeljenje i ostvareni rezultati treba da budu putokaz i svima nama- istakao je u pozdravnom govoru predsednik opštine Bogatić, Milan Damnjanović i poručio:

-Da bismo vizije pretvorili u stvarnost, i da Bogatić postane mesto u koje se mnogo više dolazi nego odlazi, moraćemo svi zajedno da radimo još vrednije da budemo pametniji, udruženiji, uspešniji nego ikada.

Milan Damnjanović , predsednik opštine Bogatić, Foto: "Glas Podrinja"


Po rečima prdsednika opštine Bogatić, Dan opštine se obeležava u mestu koje iz godine u godinu postaje prostor ugodnijeg i lepšeg života svih građana.

-Praćenje državne politike izgradnje puteva, rekonstrukcije bolnica i domova zdravlja, modernizacija uprave i školstva je temelj opstanka i ostanka naše dece u svom mestu. Primamo sugestije, kritike i radimo kao efikasan servis građana. Nastavljamo sa primenom i relizacijom infrastrukturnih projekata, prmovišemo prirodne resurse i turističke potencijale, čuvamo kulturu, tradiciju i običaje. Nagrađujemo najbolje studente i sportiste, pružamo podršku novorođenim bebama, pomažemo socijalno ugrožene, ukazujemo dužno poštovanje najstarijim sugrađanima. Problema i prepreka sa kojima se suočavamo je mnogo. Proces donošenja odluka nije ni malo lak, iako sa strane posmatrano može izgledati kao privilegija, ali svaka borba je uveliko lakša kada postoji timski rad i kada se oseti optimizam među ljudima jer, ljudi su pokretač svega, a naš Mačvanin istinski domaćin, vredan i pošten, radnik i seljak, sposoban je da iznese teret svih društvenih promena i zbog toga zaslužuje da uživa u plodovima svoga rada.

Predsednik opštine Bogatić u svom obraćanju se zahvalio na saradnji predsedniku Republike Srbije, Vladi, javnim preduzećima i ustanovama, Mačvanskom upravnom okrugu, kolegama iz drugih gradova i opština.

-Mišljenja sam da opština Bogatić nikada nije imala bolju saradnju sa relevantnim institucijama i pojedincima. Podrška koju dobijamo nije samo potvrda ispravnosti puta kojim smo krenuli, već budi realnu nadu, i opravdan optimizam i označava osećaj pripadnosti i važnosti- izjavio je Damnjanović.

Građanima opštine Bogatić, njihov dan čestitao je i Matija Milovanović, pomoćnik predsednika opštine Bogatić:

Foto: "Glas Podrinja"


-Zajednička borba za brži ekonomski razvoj, prosperitet i obezbeđivanje boljih uslova života za sve građane, borba za lepši i moderniji Bogatić je određena kao prioritet u radu lokalne samouprave. Na tom izazovnom putu imamo veliku podršku svih relevantnih državnih istucija. Današnja svečanost je upriličena da sa našim dragim prijateljima i saradnicima iz političkog, kulturnog i javnog života, kako naše opštine, tako i čitave naše zemlje obeležimo jedan značajan dan za sve nas.


Svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici javnog, političkog i kulturnog života, među kojima pomoćnica ministra rudarstva i energetike Natalija Luković, narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije: Dragana Lukić, Živan Bajić i Tomislav Janković, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici diplomatskog kora, sveštenstvo SPC, zatim gradonačelnici i predsednici gradova i opština, kao i visoki predstavnici gradova i opština Šabac, Sremska Mitrovica, Loznica, Valjevo, Bijeljina, Koceljeva, Vladimirci, Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj, Leposavić i Medveđa. predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, predstavnici BIA, Stalne konferencije gradova i opština, Uprave za agrarna plaćanja, Saveza pronalazača Srbije, Zadružnog saveza Srbije, Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, Osnovnog suda, Crkvene opštine, Elektrodistribucije, Poreske uprave, Pošte, Veterinarskog zavoda, Zavoda za javno zdravlje, uspešni privrednici, predstavnici političkih partija, odbornici SO Bogatić.

KU program otvorila deca iz PU “Slava Ković”, Foto: "Glas Podrinja"


Kulturno umetnički program su otvorila deca iz PU „Slava Ković“, potom je usledio nastup mešovitog Hora Mačvanskog, glumaca pozorišta „Janko Veselinović“ Branislava Kovića i FA „Đido“.

Foto: "Glas Podrinja"


Dan opštine Bogatić se obeležava 10. septembra u znak sećanja na 10. septembar 1381. godine kada je Ravaničkom poveljom Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa