Info

22. septembar 2022.22. sep 2022.
DAN OPŠTINE MALI ZVORNIK

Ambiciozni planovi za budućnost

Mali Zvornik je u subotu 17. septembra svečanom sednicom u sali Doma kulture obeležio 78 godišnjicu oslobođenja od nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu i 67 godinu od osnivanja lokalne samouprave. Prisustvovali su Verica Lazić, izaslanik predsednika Republike Aleksandra Vučića, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predstavnici gradova i opština iz okruženja,verskih zajednica, brojni gosti iz političkog, privrednog i kulturnog života, predstavnici verskih i drugih organizacija, odbornici, mediji.

Nakon izvođenja Himne Republike Srbije “Bože pravde”, prisutne je pozdravio predsednik Skupštine opštine Radovan Tadić, a potom se obratio i predsednik Zoran Jevtić, koji je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak učesnicima proslave. U svom obraćanju naveo je sve što je urađeno u proteklih godinu dana. Svim građanima opštine Mali Zvornik čestitao je praznik.

Govorio je o realizaciji projekata, poboljšanju infrstrukture, velikom broju zaposlenih, što je omogućilo bolje uslove života u Malom Zvorniku i doprinelo da mladi ostanu na svojim vekovnim ognjištima. Vrednost investicija u narednom periodu meri se milionima evra, a biće uložene u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, prečišćavanje otpadnih voda, putnu infrastrukturu, izgradnju novih objekata, poboljšavanje uslova života i rada zaposlenih. Zahvalio se svima koji su dali doprinos razvoju Malog Zvornika i boljem životu građana, kako bi se u narednom periodu opština još brže razvijala, pre svega Republici Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, svim ministarstvima i ministrima koji uvek pružaju pomoć opštini. Navodi da su planovi za naredni period veoma ambiciozni, brojni i u interesu su boljeg života građana ovog kraja.

Verica Lazić, izaslanik predsednika Republike Aleksandra Vučića, pozdravljajući građane Malog Zvornika i čestitajući im praznik u ime predsednika i u svoje lično ime, naglasila je da su država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić uvek uz svoje građane. Izrazila je duboko poštovanje prema svim dobitnicima priznanja i nagrada, uz želje da građani Malog Zvornika još dugo slave praznik u miru, sreći, blagostanju.

Najzaslužnijim pojedincima i ustanovama uručene su povelje i plakete za doprinos razvoju opštine Mali Zvornik, a u ime nagrađenih zahvalila se Ratka Stamenković.

Usledio je umetnički program u kome su učestvovali folklorna sekcija i vokalni solista Miloš Radovanović.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa