22. septembar 2022.22. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Poseta čelnika Bokserskog saveza i Grada BK Mačva

Povratak Aličića dokaz kvalitetnog rada

- Šabac je grad koji je poznat po dobrim bokserima. Mačva je klub duge tradicije, pre dve godine smo zajedno svi uložili trud da se poboljšaju uslovi rada, trening sa najmlađima i zadovoljstvo je videti kako klupska škola napreduje- naglasio je Borovčanin
Semiz želeo da se vrati u Šabac. Cilj osvajanje titula i borbe na internacionalnom nivou. Uspešna godina iza kluba. Šabac i naredne godine domaćin velikog bokserskog događaja. Grad prepoznaje trud u Mačvi i biće pomoć na putu povratka stare slave.

Semiz Pinja Aličić, juniorski šampion Evrope iz 2018. godine, učesnik Evropskog omladinskog prvenstva naredne i devetostruki uzastopni prvak Srbije vratio se u Bokserski klub Mačvu. Sugrađanin je ponikao u klubu i posle tri godine koje je proveo u Loznici vratio se u matični klub. Sve do ponude Mačve je vagao o daljim koracima, ali poziv iz Šapca je bio odlučujući.

- Ugovor mi je istekao u martu, razmišljao sam o narednom koraku, ali kada se javila Mačva znao sam da je povratak pravo rešenje i srećan sam što sam ponovo deo kluba u kojem sam stasao. Želim da Mačva osvaja titule, da ja kao nekada s grbom Mačve osvajam zlata. Tu su neka nova lica i uveren sam da je pred Mačvom lepa budućnost. - istakao je Aličić.

Povratak Aličića je dokaz da u Mačvi se kvalitetno radi o čemu govore i rezultati uz prethodnom periodu i titule u svim uzrasnim kategorijama.

-Bio sam trener koji je pre deset godina Pinju izveo na ring i izuzetno mi je drago što ponovo sarađujemo. Mačva se vraća, imamo pionirskog, kadetskog i juniorskog šampiona, planiramo uspehe i u seniorskoj konkurenciji i želimo da Mačva bude jedan od oslonaca srpskog boksa - rekao je direktor kluba i trener u BK Mačva Branislav Jovičić.

Pinja je olimpijska nada srpskog boksa, adut za najviše domete i uz rad sa obrazovanim, vrhunskim trenerom kakakv je Bane Jovičić može značajno da napreduje na dobrobit srpskog i šabačkog boksa, naglasio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

- Šabac je grad koji je poznat po dobrim bokserima, Šapčani vole i poznaju našu veštinu. Mačva je klub duge tradicije, pre dve godine smo zajedno svi uložili trud da se poboljšaju uslovi rada, trening sa najmlađima i zadovoljstvo je videti kako klupska škola napreduje, videti vrhunski rad i zato je i povratak Semiza pravo rešenje za sve - naglasio je Borovčanin koji je posetio večeras trening šabačkog kluba najavivši da će posle uspešne organozacije Pojedinačnog prvenstva Srbije predložiti da Šabac i naredne godine bude domaćin nekog veliko turnira, poput seniorske Zlatne rukavice gde nastupa 20 država sveta.

Bokserski klub Mačva je jedan od sinonima za šabački sport i Grad će biti potpora na putu povratka na staze stare slave naveo je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

-Zajedno sa privrednicima grada smo stvorili odlične uslove za rad i klub napreduje u svakom pogledu. Grad iz budžeta izdvaja oko 200 miliona dinara za sport i ulagaćemo i dalje kako bi i BK Mačva bila šampionski klub, ali i drugi sportski klubovi nastavili da napreduju i pronose slavu svog grada - rekao je gradonačelnik koji je u društvu Borovčanina gostovao na treningu boksera Mačve.
Aličić neće nastupiti na Pojedinačnom prvenstvu Srbije kako bi se oporavio od povrede, a fokus priprema je Svetski šampionat 2023. godine.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa