22. septembar 2022.22. sep 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

Otvoren XX Međunarodni sajm “Interagro 22” u Bjeljini

Veliki broj izvođača iz zemlje i inostranstva

Među izlagačima poljoprivrednici i zadrugari iz lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga, iz opština Bogatić i Krupanj. Otvaranju prisustvovali i učenici Srednje poljoprivredne škole iz Šapca
Jubilarni XX Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije “Interagro 22” svečano je otvoren 20. septembra 2022. godine,na prostoru Agrotržnog centra “Knez Ivo od Semberije”. Reč je o najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, koja se održava od 20. do 22. septembra. Sajam je otvorila Željka Cvijanović, predsednik Republike Srpske. Po prvi put od svog osnivanja ova manifestacija ima zemlju partnera, a to je Republika Severna Makedonija.

Posetioci će tokom sajamskih dana biti u prilici da vide ponudu poljoprivredne mehanizacije, alata, semenskog i sadnog materijala, hrane pića, meda i proizvoda od meda, pribora za lov i ribolov, sredstva za zaštitu bilja, stočnu hranu i mineralna đubriva.

Pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstvo vanjske trgovine Bosne i Hercegovine, Privredna komora Srbije, Privredna komora Vojvodine, Privredna komora Republike Srpske i grad Bijeljina.

Na sajmu je prisutan veliki broj izlagača iz zemlje i inostranstva koji će prikazati svoje proizvode i proširiti svoja tržišta za plasiranje proizvoda. Brojne prateće manifestacije upotpuniće sajamske dane izložbama stoke, održavanjem javnih tribina, održavanjem naučno-stručnih savetovanja, privrednim susretima, prezentacijama. Akcenat je na uključivanju mladih poljoprivrednika i njihov doprinos unapređenju razvoja poljoprivrede u sredinama iz kojih dolaze.

Foto: MUO


Na sajmu učestvuje oko 240 izlagača iz desetak zemalja, a prisutne su i lokalne samouprave sa područja Mačvanskog upravnog okruga koje će predstaviti poljoprivredu svog kraja i privredne potencijale. Otvaranju su prisustvovali i učenici Srednje poljoprivredne škole iz Šapca kojima će ovo iskustvo biti od velikog značaja za nastavak školovanja i opredeljenost za bavljenje poljoprivredom.

Sajam u Bijeljini pokazuje da je saradnja među zemljama i privrednicima budućnost i prilika da se nekadašnje poslovne veze obnove i steknu novi kontakti među privrednim subjektima, rekla je između ostalog predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović. Izrazila je zadovoljstvo što Republika Severna Makedonija partner na ovogodišnjem jubilarnom sajmu.

Prisutnima su se obratili i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je u ime domaćina poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak učesnicima i gostima manifestacije uz očekivanje da se ostvare novi poslovni kontakti i steknu brojna prijateljstva.

Među izlagačima su poljoprivrednici i zadrugari iz lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga, iz opština Bogatić i Krupanj.

Delegaciju učesnika sajma predvodio je načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa