22. septembar 2022.22. sep 2022.
Jovičić sa osvajačima medalja na Prvenstvu Srbije (foto: BK Mačva fb)

Jovičić sa osvajačima medalja na Prvenstvu Srbije (foto: BK Mačva fb)

BOKS: BK MAČVA

Rezultati zalog za dalje

Povratak Semiza Aličića u Mačvu je najaktuelnija vest iz šabačkog boksa i prvi korak ka stvaranju jake seniorske selekcije „crveno-crnih“, ali, kako ističe direktor Mačve Branisalv Jovičić i dokaz da se u klubu dobro radi. Tek počinje jesen 2022, a već se razmišlja o narednim godinama.

-Formiranje Regionalne lige je odlična stvar za mlađe kategorije. Nekadašnje lige Vojvođanska, Šumadijska, Beogradska i dr, sada su ujedinjene i to je dobar preduslov za pripremu mladih za uspehe na međunarodnoj sceni. Pinja će preskočiti Prvenstvo Srbije, gde je svakako bez konkurencije, kako bi se spremao za 2023. Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu – rekao je Jovičić.

Već sada se može konstatovati da je 2022. bila takmičarski uspešna za Boskerski klub Mačvu, o čemu svedoče i rezultati, uveren je direktor kluba, trener i selektor kadetske reprezentacije.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin najavio je nova angažovanja stranih trenera koji će pomoći klubove u Srbiji.
-Sa bokserima Mačve više meseci tokom tekuće godine radio je kubanski trener, a u perspektivi imamo angažovanje nekoga iz ruske škole boksa čije iskustvo će značiti za unapređenje Mačvine škole boksa.


-Imali smo prvenstvo države za pionire, kadete i juniore, od četiri učesnika, Mačva je osvojila tri medalje. Mika Drndarević je pionirski šampion, Veljko Jovanović je juniorski šampion, dok je Uroš Ćosić vicešampion kod kadeta, iako smo uvereni da je zaslužio pobedu i da su sudije zakazale, ali ne osvrćemo se, već gledamo u budućnost.

U ovoj godini Mačva obeležava osam decenija postojanja, što je tradicija kakvu malo koji klub u državi ima.

-Bilo je mnogo obaveza tokom ove godine, organizovali smo Pojedinačno prvensatvo Srbije, unapredili smo rad škole, postao sam selektor kadetske reprezentacije Srbije, ali uz sve to ponosni smo na 80 godina kluba i želimo to da obeležimo krajem godine. Želja nam je da organizujemo ponovo Zlatnu čiviju, tradicionalnu boskersku reviju.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa