22. septembar 2022.22. sep 2022.
U januaru Šabac pred svojim navijačima

U januaru Šabac pred svojim navijačima

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Putešestvije Jadranom

Treća „turnirska“ sezona, prva sa četiri turnira. Šabac u januaru domaćin. Jedanaest kola i potom šest ekipa pred doatnim obavezama. Novi Beograd brani šampionsku titulu
Posle dve godine turnirskog takmičenja u Regionalnoj ligi gde je VK Šabac nastupao, ali nije imao priliku da igra pred svojim navijačima, sada će ponovo moći da računa na podršku s tribina Gradskog bazena. Od 19. do 21. januara VK Šabac će biti domaćin Novom Beogradu, zagrebačkoj Mladosti, Radničkom, Crvenoj Zvezdi i Partizanu.

Prvi od četiri turnira će biti odigran u Beogradu, od 8. do 10. oktobra, gde će Šapčani igrati protiv branioca titule Novog Beograda i zagrebačke Mladosti, potom će nastupati u Zagrebu od 25. do 27. novembra i tu ih očekuju tri utakmice protiv dva splitska tima, Jadrana i Mornara, odnosno šibenačkog Solarisa.

Stojanović ostaje u Šapcu
Srpski reprezentativac i učesnik nedavnog Prvenstva Evrope u Splitu, Ognjen Stojanović, dogovorio je nastavak saradnje sa ekipom Šapca i nosiće kapicu ovdašnjeg kluba i u narednoj sezoni. Biće to treća sezona u našem gradu od dolaska u klub pre dve godine, a u protekloj sezoni je bio najbolji plej of strelac „čivijaša“ u pohodu na treće mesto.


Nakon turnira u Šapcu i mečeva protiv pomenutih rivala: Radničkog, Crvene Zvezde i Partizana slede četvrti susreti su od 24. do 26. februara kada su „čivijaši“ u Dubrovniku na megdanu domaćem Jugu i predstavnicima Crne Gore: Jadranu iz Herceg Novog i kotorskom Primorcu.

Po završetku turnira biće poznata konačna tabela. Četiri najbolja tima će se boriti za titulu na fajnal foru, čiji domaćin je prvoplasirani tim, pretposlednji će u baraž za opstanak protiv drugopplasirane ekipe A1 lige, dok će poslednjeplasirani tim direktno u niži rang.

Ovo će biti peta sezona VK Šabac u najvišem rangu Regionalne lige i sedma u regionalnom takmičenju. Najveći uspeh Šapčani su ostvarili u sezoni 2018/19. kada su bili petoplasirani, prvi ispod F4 crte i svakako najuspešniji srpski tim. U narednoj sezoni titulu brani Novi Beograd.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa