22. septembar 2022.22. sep 2022.
Veterani VK Šabac pobednici turnira (foto: VK Šabac fb)

Veterani VK Šabac pobednici turnira (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: TURNIR VETERANA

Radost za Šapčane

Vaterpolo veterani se već tradicionalno okupljaju u Šapcu u septembru, baš negde oko Male Gospojine da na Gradskom bazenu odmere snagu i pre svega obnove uspomene na poštpvanje i borbe koje su vodili nekada u bazenu. Ovog septembra čak 12 ekipa je nastupilo na turniru „Šabačka čivija 2022“. U Šapcu su gosotovali sportski prijatelji Vaterpolo kluba „Šabac“ iz više gradova Srbije, potom Crne Gore i Severne Makedonije.

U principu na ovakvim takmičenjima rezultat nije primaran, međutim borbenost koju su pokazali učesnici, reakcije sa klupa, ali i prigovori sudiji ukazuju da se sportski žar ne može tek tako ugasiti ni po završetku igračke karijere. Pobednički pehar je ostao u Šapcu.

Vaterpolisti domaćeg kluba su u grupnoj fazi pobedili Goč 7:1, potom su prokockali tri gola viška protiv Boke i na kraju odigrali 4:4. Ipak uspeli su da osvoje prvo mesto u grupi i plasiraju se u četvrtfinale gde nisu imali većih poteškoća protiv Vardara. Polufinale je bilo klasik veteranskih susreta, duel Šapca i ekipe Pijani somovi završen je rezultatom 6:6 i odlučivali su peterci gde je Šabac bio za gol bolji i izborio finale.

Beograd je u četvrtfinalu, jednom od dva najbolja meča na Turniru, iznenadio Partizan, a potom nadigrao i ekipu Boke za mesto u finalu. Ipak u odlučujućem meču Šabac je bio znatno bolji, pobedio 5:1 i osvojio prvo mesto. Očekivano u meču za pozciiju tri „Pijani somovi“ su rutinski pobedili ekipu Bijele. Peti su Kapitalci, šesta Boka, sedmi Vardar, osmi Partizan, devete su Štuke, deseti Rekreativo, Goč je jedanaesti, a Polet Sombor dvanaesti. U dva dana, po principu dva puta po šest minuta, odigrane su čak 24 utakmice.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa