22. septembar 2022.22. sep 2022.
KK Zorka – vicešampion Srbije (foto: KK Zorka)

KK Zorka – vicešampion Srbije (foto: KK Zorka)

KAJAK: EKIPNO PRVENSTVO SRBIJE

Sveukupni vicešampioni, seniorima titula

Seniori najbolji u Srbiji, pioniri i juniori vicešampioni, kadeti treći i u zbiru vicešampionska titula. Nepunih 12 bodova delilo od trona. Nikada zanimljiviji šampionat. Treće mesto u Novom Sadu
Kajak klub „Zorka“ je sveukupni vicešampion Srbije u ekipnoj kategoriji, a ovaj put čak 556 bodova, što je bolji učinak nego prethodne godine, nije bilo dovoljno za titulu. U foto finišu se radovao večiti rival, ekipa „Tarketa“ sa osvojenih 567,5 poena. Iza dva najveća i najuspešnija tima u Srbiji, sa značajno manjim saldom bodova, pozicionirali su se novosadska Vojvodina, potom BSK Borča, bezdanski Dunav, ekipa Tisin cvet, potom slede Beograd, Zabrežje... ukupno je svoje predstavnike imalo 26 klubova.

Sveukupno šabački klub je drugi, ali je istovremeno najuspešniji seniorski tim Srbije i ekipa koja je odbranila prošlogodišnju titulu. Pobednički pehar donelo je Šapčanima 216,5 poena. Drugi je bio Tarket sa 205, a treću poziciju je zauzela Vojvodina sa 185,5 poena...

Pioniri i juniori „Zorke“ su vicešampioni svoje države. Kod najmlađih Šapčani su osvojili više bodova od večitih rivala iz Bačke Palanke, 87 prema 74,5, ali je najuspešnija bila ova uzrasna kategorija Kajak kluba „BSK Borča“ sa 103 poena.

Među juniorima je trajala velika borba do samog kraja, ali je na koncu 15 bodova u korist Tarketa donelo njima prvo mesto. Palančani su zaslužili 148, a Šapčani 133 boda.

Sveukupni učinak čine osvojene medalje pojedinaca, a njih je na Adi ovog septembra u zorkinoj evidenciji bilo 36. Pioniri i juniori su prvog finalnog dana osvojili 16 odličja, dok su kadeti i seniori zaslužili 20 drugog finalnog dana.

KK Zorka seniori – šampioni Srbije (foto: KK Zorka)


Pojedinačni učinak
Kanuista Mihajlo Malović je trostruki juniorski prvak Srbije! Bio je neumoljiv na sve tri distance jednokleka – 200, 500 i 1.000, u kojima je za prvog pratioca, u sve tri discipline, imao u liku klupskog drugara – Luke Trnavčevića! Luke Manjenčić je nastavio sa dominacijom u jednosedu na 1.000, da bi srebro uzeo na 500 metara. Četverac momaka na hiljadarci takođe je osetio slast prvog mesta, dok su Katarina Kecman i Jana Gojković izvojevale veliku pobedu u K-2 na 200 metara. Kanuista Nikola Nedić doveslao je do dva srebra – C-1 500 i 1.000, što je bio uspeh koji je zabeležio četverac devojčica u sastavu: Andrea Vukašinović, Sofija Đenadić, Nađa Radaković i Mina Dimitrijević. Andrea i Sofija su bile treće u K-2 na 1.000, baš kao i tandem dečaka Strahinja Pantić - Mateja Vukašinović.

U kadetima četverac devojaka (Sofija Đenadić, Mina Dimitrijević, Katarina Kecman i Andrea Vukašinović) bio je prvi na 500 metara, da bi pre toga Sofija i Andrea bile srebrne u dvosedu na 1.000, kao i tandem Aleksandar Petkovski i Steva Radosavljević koji su sa Jakovom Petrovićem i Đurađem Vukašinovićem bili u četvercu koji je kroz cilj prošao drugi. Pojedinačnih uspeha imali su Katarina i kanuista Nikola Nedić na najkraćoj distanci, gde su oboje zavredili po bronzu.

Sa po sedam seniorskih medalja vratili su se kajakaši i kanuisti. Jedinu pojedinačnu osvojio je Mihajlo Malović (C1 500), dok je na 200 i 1.000 bio drugi. Takmičeći se u grupnim posadama kanua pobeđivali su još: Danilo Nikolić, Luka Lazarević, Marko i Filip Damnjanović. Najuspešniji seniorski kajakaški čamac bio je na 1.000 metara sastavili: Branko Lagundžić, Mihailo Subotić, Luka Manjenčić i Veljko Dovragović, dok su muški četverci na 500 i 200 metara bili drugoplasirani. U jednosedu na 500 metara Lagundžić je bio drugi iza Bojana Zdelara. Sprinterske discipline uglavnom su bile za Nebojšu Grujića i Bojana Milinkovića. I dame su imale jedan nastup vredan medalje. Zajedničkim snagama, Jana Gojković i Dunja Sarić, bile su treće u K-2 na 1.000 m.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa