22. septembar 2022.22. sep 2022.
Počelo pobedom za Metaloplastiku (foto: RK Metaloplastika)

Počelo pobedom za Metaloplastiku (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA

Favoriti protiv Zrenjaninaca

Iskusna ekipa koja je već godinama član Super lige, kostolački Rudar, imao je snage jedno poluvreme da se nosi sa Metaloplastikom, ali je u nastavku poklekao. Uspeli su gosti da pruže priliku i mladima da imaju veću minutažu. Šapčani su osvojili dva planirana boda, a pritisak novih bodova očekuje ih i u vikendu koji dolazi. U hali „Zorka“ izabranici Vladana Matića dočekuju jedno veliko rukometno ime, ali klub koji je dugo van vrha u Srbiji, zrenjaninski Proleter.

Rudar (K) – M’plastika 30:38 (16:17)
Kostolac. Gledalaca: 300. Sudije: Cvetković i Nikolić (oba Leskovac).Sedmerci: Rudar 2 (2); MP 6 (3). Isključenja: Rudar 8; MP 10 minuta. Crveni kartom: Jevtić (MP) u 42. minutu.
RUDAR: Vuković (8 odbrana), Ar. Murina, Ad. Murina 2, Tanasković, M. Đorđević, Nedeljković, A. Đorđević 6, Stevović 6, M. Vuković, Dončić, Dizdar (3 odbrane), Jovanović 4, Dimitrijević 3, Milošević 2 (2), Tatari 7.
MP: Pavković, Dodić 9 (1), Karić, Jevtić, Srdanović 3, Mirković 1, Milovanović 3 (1), Aidi, Terzić 2, Ivanić 4, Arsić (10 odbrana), Damnjanović 4, Simić 4, Brajović 7 (1), Petrović 1, Dakić.


Zrenjaninci su imali možda i najteži zadatak u prvom kolu, gostovali su braniocu titule, novosadskoj Vojvodini i očekivano nisu imali snage, ni kvaliteta da naprave veće probleme Novosađanima. Već u prvom poluvremenu su imali minus od deset golova. Miloš Pavlović se izdvojio kao najbolji igrač, dok su još aduti Krivošija i Kuburović.



Metaloplastika želi ne samo plej of, već i izazov za titulu, dok će Proleteru mesto u sredini biti vrlo zadovoljavajuće. Dva tima su se sastala već u pripremnom periodu kada je dominantno šabačka ekipa pobedila, rešivši sve nedoumice već u prvom poluvremenu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa