29. septembar 2022.29. sep 2022.
Dragoslav Rale Katić (1946-2022)
IN MEMORIAM

Dragoslav Rale Katić (1946-2022)

Posle kraće i teške bolesti, u 77. godini , u Beogradu je preminuo istaknuti privrednik i društveni radnik - Dragoslav Rale Katić.

Rođen 17. 7. 1946. godine, Dragoslav nakon završetka osnovne škole u rodnom Glogovcu - mestu, koje svojim odlaskom zbog školovanja, nikada nije zaista napustio i uvek mu se s radošću vraćao, upisuje Ekonomsku školu u Šapcu, a Ekonomski fakultet završava 1969. godine, na Univerzitetu u Beogradu. Svoju vezanost za rodni kraj i dušu mačvanskog ratara, Dragoslav samo potvrđuje svojim prvim radnim angažovanjem u AIK “Šabac”, gde ubrzo postaje Direktor sektora za plan, analizu, organizaciju i investicije.

Već od 1973. slične poslove po svojoj funkciji, Dragoslav Katić uspešno obavlja i u svojoj novoj radnoj organizaciji, ASP “7. juli” Šabac, a generalni direktor ovog, u to vreme, izuzetno uspešnog autosaobraćanog preduzeća, postaje 1981. na čijem čelu ostaje sve do 1984. godine, kada prelazi u Beograd, u “Srbijatransport”, gde kao zamenik generalnog direktora završava svoj radni vek.

Svoje aktivnosti u toku rada - neposrednim angažovanjem kao član najužeg rukovodstva pri izgradnji i puštanju u rad Mlinske industrije “Lala Stanković”, a kasnije i autobuske stanice u Bogatiću - Katić penzionisanjem nije okončao. Osnivanjem specijalizovanog privrednog društva za poslove konsaltinga i sudskog veštačenja, 2008. godine, samo se nastavlja njegov rad.

Nesmanjenim intezitetom, angažovanjem kroz kulturu Opštine Bogatić, i naporom za očuvanje kulturno-istorijske celine “Izvor” u rodnom Glogovcu, u saradnji sa opštinskim organima i meštanima Glogovca, pokretanjem manifestacije “Dani Janka Veselinovića”, kao i formiranjem Udruženja pisaca “Janko Veselinović”, trajno se upisuje u red zaslužnih Mačvana.

Uz prisustvo porodice, najbliže rodbine, prijatelja, poslovnih saradnika i poštovalaca, Dragoslav Katić je na večni počinak ispraćen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.
Dejan Nikolić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa