29. septembar 2022.29. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ZAVRŠENO OBELEŽAVANjE NEDELjE SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

Druženje sa Šapčanima na Trgu

Sektor za vanredne situacije je tokom čitave prethodne nedelje imao aktivnosti povodom Dana sektora 17. septembra, kada je proslavljena i slava vatrogasaca - sapsilaca Nesagoriva kupina. Brojna dešavanja su organizovana na teritoriji Srbije, te tako i u Mačvanskom upravnom okrugu.

Centralni događaj koji je organizovalo Odeljenje za vanredne situacije u Šapcu bio je taktičko – tehnički zbor na Trgu šabačkih žrtava. Građani su imali priliku da vide deo opreme i vozila kojima odeljenje u Šapcu raspolaže, a najveće interesovanje izazvali su kod najmlađih sugrađana.

-Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije, Odeljenje za vanredne situacije u Šapcu na Trgu šabačkih žrtava prezentovalo je deo opreme, vozila i sredstava kojim raspolaže za reagovanje u vanrednim događajima i vanrednim situacijama. Pripadnici vatrogasno spasilačke čete u Šapcu izveli su taktičko-tehnički zbor u saradnji sa pripadnicima novoformiranog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grušić, koji su se rado odazvali kolegama profesionalcima u proslavi Dana Sektora.

Najmlađi posetioci su mogli da se zaslade bombonama, uživaju i slikaju se sa vatrogascima, ali i da prelistaju „porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama


Prezentovana su i vatrogasna vozili i plovila profesionalnih pripadnika Sektora za VS, tima za spasavanje na vodi, vatrogasni kamion DVD a „Grušić“, a posetiocima je za oko zapao najviše kamion-automehaničke lestve, koji ima maksimalnu radnu visinu do 32 metra i koju koriste pripadnici Odeljenja za VS u Šapcu za spasavanje i gašenje požara na visokim objektima. Najmlađi posetioci su mogli da se zaslade bombonama, uživaju i slikaju se sa vatrogascima, ali i da prelistaju „porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama“ koji su delili pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu, navodi v.d. načelnika Odeljenja za vanredne situacije Ivan Spajić.

Tokom nedelje Odeljenje je izvodilo taktičko – tehničke zborove, javno pokazne vežbe i edukativna druženja sa decom na teritoriji čitavog Okruga. Akcenat je stavljen na upoznavanje sa građanima i njihovu edukaciju, a posebna pažnja posvećena je mališanima u vrtićima.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa