29. septembar 2022.29. sep 2022.
Zlatibor važniji od Zvezde: detalj sa meča Mačva – Vršac

Zlatibor važniji od Zvezde: detalj sa meča Mačva – Vršac

FUDBAL: FK MAČVA

Spektakl i imperativ

Dva meča u nekoliko dana. Zvezda za uživanje. Zlatibor je imperativ u borbi za gornji deo tabele. Veća motivacija za prvi, ali drugi meč važniji. Lepe uspomene na 2018. godinu
U četiri dana šabačku Mačvu očekuju dva potpuno različita meča, u dva takmičenja, dva duela različite važnosti i posebna izazova za motivaciju. Ukoliko ste Glas Podrinja kupili prvi dan po izlasku danas (četvrtak, 29. septembar) od 16 časova u Šapcu gostuje Crvena Zvezda. Branilac titule i Kupa stiže u Šabac u šesnaestini finala Kupa Srbije. Beograđani dolaze bez: Borjana, Bena, Kangve, Bukarija, Azarova, verovatno i Erakovića, ali su svakako veliki favoriti.

Mačva je pred izazovom da učini meč spektakularnim, da pruži što jači otpor. Niko neće zaboraviti 2018. i eliminaciju učesnika Lige šampiona na penale, no novi podvig nije realan. Niko ne može zabraniti snove. Za ovaj meč važe posebna pravila bezbednosti, nema povlašćenih u kupovini ulaznica, a cene su povećane za ovu utakmicu: zapad 1.000, istok 500, jug 400 dinara i nema pozivnica za VIP ložu.

Mnogo važniji Mačvi je meč u nedelju kada u Šapcu gostuje Zlatibor. Teško je pred meč sa Zvezdom, liderom Super lige, misli i motivaciju usmeriti na „fenjeraša“ Prve lige. Ipak, Mačva može samo da dobije protiv Zvezde, dok protiv Užičana na talonu je značajn ulog i imperativ pobede. Obe ekipe su u seriji tri meča bez trijumfa (sinoć je Zlatibor igrao protiv Radničkog SM).

Užičani su značajno izmenili sastav, napustili su ih važni igrači: Radosavljević, Rajevac, Cvetić, Bašić, Jeremić, dok su angažovani brojni igrači. Napad je pojačan najzvučnijim Stojanovićem i Vukmirovićem. Početak i pobeda 2:0 u Pančevu u prvom kolu obećavali su mnogo, ali su ubrzo posustali i u narednim mečevima pobedili još samo Slobodu, doduše 5:1.

Bod Mačve protiv IMT u Šapcu može se smatrati solidnim učinkom, jer je rival svakako kvalitetniji. Bod u Beogradu je teško odrediti kao uspeh ili neuspeh, ali sve osim tri u ponedeljak biće veliki problem za šabačkog prvoligaša i može značiti pad u donji deo tabele. Upozorenje je duel iz plej auta prethodne sezone gde je Mačva poražena od Užica u Šapcu 3:1.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa