29. septembar 2022.29. sep 2022.
Prva A liga kao san – VK Sava

Prva A liga kao san – VK Sava

VATERPOLO: VK SAVA

Sve počinje iz Beograda

Mladi vaterpolisti Save napravili su tokom proleća senzaciju i izborili plasman u Prvu A ligu, te ih od 22. oktobra očekuju brojni mečevi sa velikim rivalima i za sve igrače svakako najveći izazovi dosadašnjih karijera. Žreb je odlučio da u prvom kolu drugog ranga srpskog vaterpola Šapčani gostuju ekipi „Starog Grada“ u Beogradu. Na žrebanju brojeva, Šapčani su izvukli onaj koji u bergerovim tablicama označava dva meča na gostujućem bazenu, te će put Beograda i sedam dana kasnije kada ih dočekuje „Banjica“, doskorašnji superligaš.

Debi pred domaćim navijačima je prvog novembarskog vikenda kada će na Gradskom bazenu „savaši“ ugostiti VK Beograd, 5. ili 6. novembra. U Zemun će 12. novembra, a potom u Šapcu gostuje nekadašnji šampion Evrope Bečej. Posle vikenda pauze slede još četiri kola u decembru. Gostovaće „Sava“ u Pančevu „Mladosti“ i u Kikindi ekipi „ŽAK“, dok će ugostiti na Gradskom bazenu „Taš“ i „Valjevo“, čime će biti okončana polusezona. Vaterpolo proleće počinje već 28. januara.

U klubu je potvrđeno da nema odstupanja od politike kluba, te da će za Savu nastupati isključivo igrači iz škole VK Šabac. Cilj u prvoj sezoni je opstanak u Prvoj A ligi. Momke će predvoditi kao i prethodne sezone Nikola Car.

-Biće ovo veliki izazov za nas, ali smo srećni i radujemo se početku. Svesni smo da ćemo biti među neiskusnijim timovima, ipak tako je bilo i u Prvoj B ligi i uspeli smo da izborimo promociju. Radimo naporno, nema razloga da strahujemo od bilo koga, već da igramo svoju igru i napredujemo u svakoj utakmici. Naši aduti su fizička sprema i sastav koji se ne menja – rekao je Filip Novaković.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa