29. septembar 2022.29. sep 2022.
Učesnici 4. kola lige Lixotherapy – stop autizmu

Učesnici 4. kola lige Lixotherapy – stop autizmu

LIXOTERAPHY - STOP AUTIZAM 2022

Ponosni na sve učesnike

Četvrto kolo pilot lige LIXOTERAPHY - STOP AUTIZAM u sportskoj hali Zorka okončano je nedavno. “Savine pčelice“ iz Šapca, ekipa sačinjena od učenika OŠ „Sveti Sava“ ugostile su timove: „Somborski golubovi“ (OŠ „Vuk Karadžić“ Sombor), LIX udruženje Beograd (Beograd) i „Šabačke bubamare“ (Boravak centar za decu i mlade u Kasarskim livadama). Četiri ekipe su se nadmetale u disciplinama: ubacivanje lopte u koš, trčanje i bacanje lopti medicinki.

Svi učesnici su zaslužili medalje i diplome. Organizator “Srpski savezi za razvoj motorike kod dece i mladih sa autizmom” očekuje da već naredne godine nastupi mnogo više ekipa iz brojnih gradova.
Domaćini četvrtog kola su ponosni i na uspehe svojih „pčelica“, ali i sve učesnike ovog jedinstvenog takmičenja.

-Veliko hvala na podršci: Sportskom savezu Šabac, prevozniku “Duga”, restoranu “Divino”, OŠ “Sveti Sava”, Centru za socijalni rad Šabac, OŠ “Vuk Karadžić” iz Sombora, Dušanu Lukiću (GEP-ART), Sabine Poznanović, Milovanu Đenadiću i Đorđu Damnjanoviću bez kojih ova takmičenja ne bi mogla da se održe. Ponosni smo na uspehe sve dece i ovom prilikom čestitke svima koji su učestvovali – ističu u OŠ „Sveti Sava“.

„LIXOTHERAPY - STOP AUTIZAM” osmišljeno je kao druženje i takmičenje u cilju unapređenja sposobnosti, smanjenja agresije, socijalizacije i inkluzije dece i mladih sa autizmom i mentalnom retardacijom. Projekat podrazumeva više sportskih takmičenja dece i mladih sa zadacima prilagođenih njihovim mogućnostima. Liga je startovala u junu, takmičari su se družili pre Šapca u Somboru i Novom Sadu.

Projekat je osmislila nekadašnja košarkašica, košarkaški trener i vrhunski sportista Ljiljana Stanojević. Ona se poslednjih 15 godina bavi istraživanjem uticaja specifične motorike na razvoj kognitivnih i psihofizičkih dece i mladih sa autizmom i mentalnom retardacijom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa