13. avgust 2009.13. avg 2009.
TALENTI

PRVA HARMONIKA EVROPE I SVETA

Aleksandar Nikolić iz Koceljeve je nedavno u Puli na evropskom takmičenju osvojio prvo mesto i poneo titulu prvaka Evrope.
Svetski prvak na harmonici u klasičnoj muzici je odavno. 2007. godine je baš na svoj 12. rođendan na takmičenju u Kastel Fidaru u Italiji proglašen prvom harmonikom sveta. Ovaj instrument je počeo da svira kao četvorogodišnjak. Učenik je sedmog razreda koceljevačke osnovne škole kao i sedmog razreda niže muzičke škole “Živorad Grbić“ u Valjevu u klasi prof. dr Zorana Rakića.
Prvi veliki uspeh imao je na međunarodnom takmičenju Dani harmonike u Smederevu gde je već kao sedmogodišnjak osvojio pehar kao pobednik u svojoj kategoriji. Ređali su se uspesi i priznanja na republičkom takmičenju u Zemunu 2004, 2006. i 2008. godine gde je uvek osvajao maksimalnih sto bodova, a zabeležene su i stalne pobede na međunarodnim takmičenjima u Smederevu i Kragujevcu na kojima je osim u svojoj bio najbolji i u starijoj kategoriji. Bio je prvoplasirani i u Novom Knjaževcu, Loznici, Lazarevcu, Aranđelovcu, Ubu kao i u Nemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa