29. septembar 2022.29. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

TOŠ I EKONOMSKA ŠKOLA OBELEŽILI SVETSKI DAN TURIZMA

Zajedno sa budućim kolegama

Diplomirani turizmolozi Tamara Pejić, Mirjana Jovanović i Živorad Opanković učenicima su predstavili rad TOŠ-a i govorili im o mogućnostima koje ovo zanimanje pruža. Takođe su ih uputili u rad visokoškolskih ustanova koje obrazuju turizmologe, kako i čime se mogu baviti ukoliko odluče da ne nastave dalje školovanje na fakultetu
Svetski dan turizma obeležava se 27. septembra. Turistička organizacija grada Šapca povodom ovog datuma ugostila je učenike Ekonomske škole “Stana Milanović” sa smera turističko - hotelijerski tehničar.

Diplomirani turizmolozi Tamara Pejić, Mirjana Jovanović i Živorad Opanković učenicima su predstavili rad TOŠ-a i govorili im o mogućnostima koje ovo zanimanje pruža. Takođe su ih uputili u rad visokoškolskih ustanova koje obrazuju turizmologe, kako i čime se mogu baviti ukoliko odluče da ne nastave dalje školovanje na fakultetu.

-Odabrala sam ovaj smer pre svega zato što volim putovanja, ali volim i rad sa ljudima, komunikativna sam. Volela bih da budem turistički vodič ili turizmolog. Želela bi da se jednog dana bavim nečim u vezi toga, u turističkoj organizaciji ili hotelu, navodi Marina Radojičić, učenica druge godine Ekonomske škole.

Neki od prisutnih učenika već su poznati zaposlenima u TOŠ-u, jer su kao volonteri učestvovali na manifestacijama. Ova poseta predstavlja nastavak saradnje dve ustanove.

-Na jedan prigodan, a pre svega edukativan način Turistička organizacija grada Šapca je, u saradnji sa Ekonomskom školom “Stana Milanović” i učenicima turističkog smera obeležila ovaj dan. Bila je prilika da jedno odeljenje dođe u TOŠ i da vide kako ovo funkcioniše i koja nam je osnovna delatnost, kao i koje manifestacije organizujemo. Prisetili smo se i prethodne dve godine kada turističkom sektoru u celom svetu nije bilo lako zbog pandemije kovida i ovo je bila prilika da navedemo primere dobre prakse kako smo mi u Šapcu radili u proteklom periodu. Informisali smo ih u vezi najbitnijih stvari kada je u pitanju njihova struka. Ovo su naše buduće kolege iz oblasti turizma. Mnogi od njih će nastaviti da idu tim putem. Iskoristili smo priliku da ih informišemo o tome koji sve fakulteti za turizam u Srbiji postoje, kakvi su uslovi za upis, kakve ispite imaju i kakvo znanje i zvanje stiču, rekla je Tamara Pejić iz TOŠ-a.

Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana turizma je “Preispitivanje turizma”.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa