22. decembar 2011.22. dec 2011.
NOVOGODIŠNjI KONCERT

BALETSKE ŠKOLE ŠABAC

U subotu, 17. decembra, na Velikoj sceni Šabačkog pozorišta, održan je tradicionalni godišnji koncert na kome su šabačke balerine pokazale raskoš svoga talenta
Inicijativa Udruženja baletskih umetnika Srbije od pre četiri godine da se u Šapcu otvori baletski studio urodila je plodom. Šabac je upornošću i radom, podrškom roditelja i grada, dobio prvu generaciju balerina koja sa uspehom nastupa na takmičenjima. Podsećanja radi, na nedavno održanom Međunarodnom festivalu „Prague open“, Baletska škola Šabac osvojila je prvu i drugu nagradu za koreografiju „Sestre“ i „Pilići“ u kategoriji juniora i dece.
Pred prepunom salom balerine su pokazale sve ono što su do sada naučile. Učenice predškolskog, prvog i drugog razreda Osnovne Baletske škole Šabac „Polovetskim logorom“ otvorile su koncert. Baletsko zabavište sa svojom koreografijom „Bebe“ ponovo je oduševilo sve prisutne. Neizostavni su bili i „Bumbari“. Najmlađi su pokazali da malim, ali sigurnim koracima, grabe ka „igri koja život znači“. Učenice predškolskog razreda na ovom koncertu predstavile su se koreografijama „Šumske vile ““ bambi“ i „Patuljci“, a pripremnog razreda koreografijama „Veštice“ i „Muzički trenutak“. „Polku“ i „Lutke koje oživljavaju“ izvele su učenice prvog razreda. Drugi razred predstavio se koreografijom „Tetkice“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa