6. oktobar 2022.6. okt 2022.
21.susreti enigmata Srbije
ZA VIKEND U KOCELjEVI

21.susreti enigmata Srbije

Koceljeva će predstojećeg vikenda biti domaćin 21. Susreta enigmata Srbije a učesnike, prema najavama organizatora, očekuje bogat program.

Već u petak u okviru segmenta “Enigmate Koceljevi” planirani su razgovori enigmata sa građanima, tribina pod nazivom “Srpski enigmatski sastavi”, radionice ukrštenica, rebusa i anagrama a u večernjim satima će se održati Prvenstvo Srbije u sastavljanju anagrama.

Drugog dana učesnici će, u okviru segmenta “Koceljevci enigmatama”, imati priliku da čuju predavanje profesora Milenka Markovića na temu Srpski toponimi na Balkanu i okolnim zemljama a biće održano i državno prvenstvo u rešavanju zagonetki.Trećeg dana će Koceljevci odmeriti snage sa enigmatama. U centralnom parku ispred Šah kluba biće održan javni šahovski meč na pet tabli.

Pored enigmatskih sadržaja organizatori su planirali posetu Zavičajnom muzeju u Koceljevi i vinariji “Ranković” a učesnici će imati priliku da vide i komandni sto Vojvode Stepe i grm pop Luke Lazarevića u Draginju, zatim manastir Kaonu i “Srpsku Veronu”, odnosno Ašikov grob.

Najnoviji broj

8. decembar 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa