6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Čuvaju maksimalan učinak (foto: RK Metaloplastika)

Čuvaju maksimalan učinak (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Kvalitet za nove bodove

Metaloplastika Eliksir favorti. Kvalitet na strani Šapčana. Sve osim pobede veliko iznenađenje. Uvod u teže mečeve. Razigravanje svih
Prethodnih sezona je Metaloplastika imala uvek problema na gostovanju u Aranđelovcu. Trpela je poraze ili su bodovi osvajani u neizvesnom finišu. U ovoj to nije bio slučaj. Rutinski i dominantno su „plavi“ osvojili dva boda ne dovodeći u pitanje, ni na trenutak, pobedu. Tri meča, tri pobede, a i pred četvrti igrači Vladana Matića su veliki favoriti, iako niko ne može potceniti Kikindu.
Rukometaši iz vojvođanske varošice prve bodove su osvojili u malom pokrajinskom derbiju protiv Proletera i to na gostujućem terenu, dok su pre toga očekivano poklekli protiv Vojvodine, dok jedini žal mogu da nose iz prvog kola. U Prokuplju ih je novajlija u Super A ligi Topličanin savladao u izjednačenom meču 28:26. Organizator igre je nekadašnji igrač Šapčana Lisica, a pojačali su se tokom leta na nekoliko pozicija iz drugih vojvođanskih timova. Imaju nekoliko iskusnih igrača poput: Vrgovića, Komareka, Gaćinovića, uz mlade snage poput Šijana, Kukića, Panića. Kikinda može dobiti epitet solidnog tima, no ipak osetno slabijeg u odnosu na Metaloplastiku Eliksir i sve osim pobede domaćih bila bi senzacija.

Šamot 65 - Metaloplastika Eliksir 24:33 (8:15)
SRC Šumadija. Gledalaca: 400. Sudija: Mošorinski (NS) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Šamot 65 8(2); MP 2(1). Isključenja: Šamot 8; MP 10 minuta.
ŠAMOT: Čolović, Preković, Radisavljević, Ilić, Barbatesković, Radosavljević, Živojinović 8 (1), Spasić, Krejović 4, Mrdović, Lomić, Milinić 1, Antić 6 (1), Marić, Mrda 5, Mitrović.
MP: Pavković (1 odbrana), Dodić 3, Karić, Jevtić 2, Ćosić, Srdanović 3, Mirković 4, Milovanović, Aidi 3, Terzić, Ivanić, Arsić (11 odbrana), Damnjanović 4, Simić 5, Brajović 4 (1), Dakić 5.


-Ostvarujemo pobede i to je najvažnije. Odbrana je sada bila bolji deo tima, međutim još imam utisak da igramo na mahove, da imamo padove i to je fokus u narednom periodu kako bi ispravili te nedostatke i igrali još bolje u narednom periodu. Igramo meč po meč i trudimo se da napredujemo u odnosu na prethodni – rekao je trener Vladan Matić.

Posle Kikinde Metaloplastiku Eliksir očekuju tri teška meča protiv Beograđana u nizu. Gosotvanja Partizanu i Crvenoj Zvezdi, dok između u Šapcu gostuje Obilić, najprijatnije iznenađenje Super lige. Posle Zvezde u Šapcu će gostovati beogradski susedi i favoriti za visok plasman Dinamo.



Bane za istoriju
Svima poznati, već čuveni fizioterapeut Bane Mrkonjić bio je u Aranđelovcu 700. put na klupi Metaloplastike, što je jubilej kakvim se nijedan njegov kolega ne može podičiti. To je bio 700. zvanični meč, a ukoliko se saberu i prijateljski mečevi, odnosno period u reprezentaciji i Italiji, Mrkonjić je bio fizioterapeut na više od 2.000 mečeva.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa